Votroci porazili Ústí 2:0

13. kolo druhé fotbalové ligy proti sobě svedlo soupeře z opačných pólů tabulky. Zatímco Hradec Králové se usilovně snaží dostat na špici, Ústí nad Labem spolehlivě okupuje poslední příčku. Ačkoliv papírově byl jasným favoritem domácí Hradec, zpočátku to na jednoznačný zápas nevypadalo.
První poločas začaly oba týmy vlažně. Za první dvacet minut si ani jeden celek nevypracoval žádnou vážnou příležitost. Hra se odehrávala hlavně ve středu hřiště, nebezpečných situací ve vápně bylo na obou stranách poskrovnu. S přibývajícími minutami se však postupně ukazovaly kvality domácího týmu a ve 23. minutě již mohla necelá tisícovka domácích fanoušků poprvé zajásat. Po pravé straně utekl Gibala, jeho přesný centr našel nikým nehlídaného Jůna a ten bez problémů hlavou přivedl Hradec do vedení - 1:0. Od tohoto okamžiku Votroci kontrolovali hru, ale přilišnou aktivitou nehýřili. Do slibných příležitostí se dostali Kraus a Černý, ale ani jeden z nich se neprosadil. I hra na půl plynu však stačila na druhou branku. V závěru poločasu zahrával Gibala přímý kop z 25 metrů. Jeho první pokus přerušil v době rozehrání rozhodčí a potrestal Gibalu žloutou kartou za zdržování. To hráče zdravě naštvalo a na podruhé překvapil všechny na hřišti. Vystřelil přímo na branku a míč odrazem od břevna a tyče skončil za hostujícím gólmanem v síti - 2:0.
Druhý poločas ukázal, že fotbal nemá logiku. Zatímco v prvním dějství toho domácí mnoho nepředvedli a přesto dali dvě branky, ve druhé části hry hýřili aktivitou, na branku Ústí se valil jeden útok za druhým, ale míč v síti neskončil. Naopak hosté mohli z ojedinělého protiútoku v 58. minutě snížit, trefili ale jenom tyč. Blízko ke skórování měli i domácí, v 74. minutě však rychlou akci Krause zakončil Jůn střelou těsně vedle ústecké branky. Posledních deset minut zápasu se už odehrávalo v poklidu. Hradec nepustil Ústí do žádné větší šance a taktickým zdržováním se probojoval k zisku tří bodů a třetímu místu v tabulce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme