Votroci porazili Budějovice 2:0

V 18. kole první fotbalové ligy hostil v letošní domácí prvoligové premiéře Hradec Králové celek Českých Budějovic. Domácí minulé kolo smolně prohráli po dobrém výkonu v Plzni, Budějovice zase ztratili vedení proti Teplicím. Oba celky jsou navíc blízko sestupovým pozicím a proto měl dnešní duel klíčový význam pro vývoj ve spodních patrech tabulky.

Hradec podle očekávání začal aktivněji, už ve 2. minutě upadl po souboji s hostujícím obráncem Dvořák, ale rozhodčí penaltu neodpískal. Votroci i nadále tlačili Jihočechy k jejich brance, ale i přes výraznou převahu se dlouho nemohli prosadit. Naprázdno vyšla pěkná individuální akce Černého, střelecký pokus Fischera mířil mimo. Při rohových kopech černobílých pak v malém vápně kraloval, někdy se štěstím, hostující brankař Kučera. Útočná aktivita domácích přitom nepolevovala, ale tradičně chyběla efektivita v zakončení. Hosté navíc urputně bránili, často i za hranici fair play, ale píšťalka rozhodčího Královce vesměs mlčela. Jediná vyložená branková příležitost Votroků v prvním poločase tak byla až ve 43. minutě, ale Mišínský tváří v tvář Kučerovi selhal.
Druhý poločas začal radostněji. V 53. minutě proměnil penaltu Fischer - 1:0. Pokutovému kopu předcházela skrumáž v malém vápně, při které Laštůvka fauloval Dvořáka. Hosté po inkasované brance otevřeli hru a to byla voda na hradecký mlýn. Trenér nasadil do hry místo Mišínského Václava Pilaře a rychlonohý útočník domácích přinesl další  oživení. Ještě před střídáním byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen hostující Čirkin. Hradec tak měl cestu ke třem bodům za vítězství výrazně usnadněnou. Jediné, co bránilo zvýšení brankového náskoku domácích tak byla jejich neschopnost v koncovce. Dvořákovi v 66. minutě míč v jasné příležitosti přeskočil nohu, následná střela Pilaře byla vytlačena na roh. O pět minut později si tato dvojce prohodila úlohy a tentokrá to vyšlo. Pilař si vyvezl  míč z levé strany do středu hřiště a tvrdě vypálil. Hostující gólman míč jen vyrazil a nikým nehlídaný Dvořák doklepl do sítě - 2:0. Jak se ukázalo, byl to definitivní direkt Budějovicím. Hosté se už na nic nezmohli. Domácí kontrolovali hru a Jihočechy k ničemu nepustili. Utkání se dohrálo v poklidu a skončilo  zaslouženým výsledkem 2:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme