Votroci dostali lekci od Plzně, prohráli o tři branky

Ve 4. kole 1.fotbalové ligy přivítal v pondělní dohrávce Hradec Králové celek Plzně. Kdo by čekal, že v souvislosti s vyprcháním určité startovní nováčkovské euforie a zároveň prohrou z minulého kola v Uherském Hradišti přišlo pod "lízátka" menší návštěva, tak se spletl. V Hradci bylo opět "vyprodáno" a od začátku zápasu se bylo na co dívat.

Oba celky s úvodním hvizdem předváděly aktivní hru, západočeši napřijeli do Hradce rozhodně jen bránit a ani domácí se nebáli útočit. V 7.  minutě kličkoval ve vápně domácí Pilař, ale hosté míč vytlačili na roh. O chvíli později pálil z dvaceti metrů zostra Poděbradský, ale střela šla nad Ticháčkovu branku. Na straně druhé mohl po rohu Horvátha, skórovat hlavou Ševínský, ale také minul. Ve 20. minutě se pak po pěkné akci Černého dostal k míči Pilař a jeho parádní rána zpoza velkého vápna mířila do tyče. Odraženéh míče se pak chopili hosté, kteří málem skórovali z protiútoku, kdy Jan Rezek a následně Limberský nepřekonali Lindra v domácí bráně. A pohledný fotbal "nahoru-dolů" pokračoval i nadále. Chybělo však to podstatné - branky. Té se diváci dočkali až ve 38. minutě, ale do sítě Hradce. Horváth zahrával přímý kop, obrana Votroků zazmatkovala a Rada z dorážky pohodlně skóroval - 0:1. O chvilku později vyslal na Lindra pumelici opět Rada a hradecký brankař se jen díval, jak míč těsně míjí šibenici jeho brank.
Druhý poločas již neměl takový náboj, ovšem o branky nebyla nouze. V 52. minutě chyboval v rozehrávce brankář Lindr a Kasálek musel nastalou situaci řešit faulem. Z nařízeného pokutového kopu pak skóroval Rezek - 0:2. Hradec se nevzdal a bojoval, ale na dobře organizovanou obranu hostů to nestačilo. A když už se černobílí dostali ke střele, Ticháček byl na místě. V jeho náručí skončila tvrdá střela Fischera z 70. minuty, stejně jako pokus Tomašáka o dvě minuty později. O chvíli později pálil z dobrých 25 metrů do šibenice Kasálek, ale hostující brankař se opět vyznamenal. Plzeň s blížícím se koncem cítila, že jí po náročném "pohárovém" týdnu ubývají síly a pojala zbytek utkání takticky. Nenápadným zdržováním a zkuštěnou obranou eliminivala tlak domácích. Hradec se prakticky nedostával do vápna a střely z dálky Ticháček likvidoval. Naopak Plzeň v 82. minutě z brejku Rezkem využila otevřené obrany a upravila na konačných 0:3. Votroci podruhé v řadě prohráli a po nadějném vstupu do soutěže se začínají propadat do spodních vod tabulky. Svoje renomé budou mít šanci vylepšit příští kolo v Českých Budějovicích.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme