Volnočasové oblečení z Liberce koupíte už i v Hradci

Obchůdek najdete v Hradci Králové v Puškinově ulici.
Obchůdek najdete v Hradci Králové v Puškinově ulici. | autor: Black Mountain

Oblečení, ve kterém vám je pohodlně ve volném čase, má rád každý. V Hradci už má v Puškinově ulici (naproti Auparku) pár týdnů obchůdek značka Black Mountain, kde právě takové kousky najdete. Rozdíl od běžné konfekce je patrný na první pohled. Šije se u nás v Česku pod Ještědem a z kvalitních látek. Poznávacím znakem jsou originální potisky, výšivky i malby na látky. Série jsou limitované, šije se i v jednotlivých kusech, takže ve stejné sukni nechodí celé město. Už když si kliknete na webové stránky společnosti, je vám jasné, že tady svou práci dělají s nadšením a láskou.

Majitelka je Lucka Erin Laštůvková. Jak sama říká, to že se vdala, jí trochu kazí příběh. Za svobodna se totiž jmenovala Černohorská a tak je název značky  -  Black Mountain překladem příjmení. "Vystudovala jsem SŠUP v Ústí nad Orlicí obor Návrhářství a modelářství oděvů. Nyní máme dílnu i obchod v Liberci, v Praze a nově právě v Hradci Králové. Hodně oblečení prodáváme přes internet a spoustu zákaznic už v Hradci máme," říká Lucie Laštůvková. Firmu založila před osmi lety a nyní už v ní působí kolem dvaceti stálých zaměstnanců a několik brigádníků.

Kvalitní materiály a originální potisky

Black Mountain šije v limitovaných sériích nebo v jednotlivých kusech. Všechny výrobky se šijí z měst s výhledem na Ještěd. Materiály jsou díky spolupráci s několika českými tiskárnami a pletárnami regionální a kvalitní. Charakteristickým produktem jsou pak balónové sukně, především s originálními tisky, ale v sortimentu jsou i kousky klasické, univerzální a snadno kombinovatelné. "Šijeme z kvalitních látek a těší nás, že sami zákazníci tvrdí, že si na našich věcech vytvářejí závislost," dodává majitelka. Vůbec přístup a péče o zákazníky je nejdůležtější součástí obchodu. "Pokud posíláme balíček, je vždy krásně zabalený, aby měly zákaznice radost a pocit, že jim přišel dárek. Prostě děláme rády radost," říká.

Pokud si necháte zboží poslat a nesedí vám, můžete je zanechat v obchodě. Švadleny Black Mountain šijí módu nejen pro volný čas, ale některé kousky se dají nosit třeba i do práce nebo na slavnostnější příležitosti. Například sukní nabízí firma až osm střihů a vybere si skutečně každá. Nabídka obchodu osloví zejména ženy, nicméně nově šijí i trička pro muže.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme