Volby se blíží, zastupitelé slibují

Ještě před pár týdny se zdálo, že některé věci ve městě jsou neměnné. Teď ale padají i tabu, o kterých hradecká radnice příliš diskutovat nechtěla a zdála se neústupná. Byty na Gočárově třídě budou levnější a monopol ISP by se mohl otřást.

V úterý 12. 10. 2010 mělo hradecké zastupitelstvo schválit prodej bytů na Gočárově třídě. Nestalo se. Zastupitelé chtějí současným nájemníkům vyjít vstříc a vezmou vážně jejich protesty. Lidem se ceny určené městem zdály vysoké. Teď je přezkoumá nový znalec. „Určí se odborník, se kterým budou souhlasit obě strany, nájemníci i radnice,“ vysvětlila obrat Hradeckému deníku náměstkyně primátora Pavla Finfrlová. „Zvolte si svého zástupce, se kterým budeme jednat,“ vzkázal v Deníku primátor Otakar Divíšek.
Nový přístup města se nájemníkům zamlouvá. „Poslední znalecký posudek byl proveden před šestnácti měsíci a znalec se ani nebyl pořádně podívat uvnitř. S nynějším postupem souhlasíme,“ potvrdil Hradeckému deníku jeden z nájemníků Jaroslav Lánský. Prodej tak definitivně schválí s největší pravděpodobností až nové zastupitelstvo.
Podobně se během diskuse v Českém rozhlasu Hradec Králové postavili hradečtí politici i k problému s parkovacím systémem firmy ISP (dříve Atol). Náměstkyně primátora Pavla Finfrlová (ODS) přiznala, že komunikace s občany byla špatná a po volbách má být všechno jinak. „Problémem je hlavně krátkodobé parkování. Máme ale nově postavenou kandidátku, chceme nyní radnici otevřenou lidem,“ cituje Finfrlovou Hradecký deník.
„Přestěhování do Prahy bylo k Hradci velmi neseriózní,“ přidala se v kritice Hana Orgoníková (ČSSD) s tím, že by město mělo smlouvu s ISP buď zrušit nebo zcela změnit. Na řadě míst by mělo být podle ní parkování úplně zadarmo. „Ceny za parkování hlavně v centru jsou až vyděračské, smlouva by se měla vypovědět,“ shrnul debatu volebních lídrů na téma parkování Hradecký deník.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.10.2010 19:16
Hradecan  (Nováček)
Sliby chyby...
14.10.2010 07:34
faultfinfer  (Nováček)
To je fakt zajímavé, sliby, že po volbách bude všechno jinak. Proč už to není jinak před volbami??

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme