Vodné a stočné v Hradci podraží

Občané Hradce Králové budou muset od 1. ledna příštího roku sáhnout opět hlouběji do kapsy. Mírně podraží vodné a stočné. Za jeden kubický metr vodného a stočného celkem zaplatí společnosti VAK Hradečáci 46,10 Kč, tedy o 1,10 koruny více.
Zvýšení ceny v průměru o 2,4 % zapříčinilo dražší stočné, vodné k 1.1. nepodraží. Hlavním důvodem zdražení byla změna cen materiálu a energií a také zvýšená spotřeba chemikálií na čistírně odpadních vod vyvolaná novou technologií. "Zvýšení cen nepokrývá ani očekávanou inflaci v roce 2005," uvedla Jitka Hendrychová ze společnosti VAK.
Podle zástupců VAKu je plánované zdražení hluboko pod republikovým průměrem. Vodné a stočné českých vodárenských společností se v roce 2005 zvýší v průměru o 6%.. Nízký růst ceny vodného a stočného je podle Hendrychové umožněn úsporami vlastních nákladů společnosti a jinou podnikatelskou činností.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme