Voda stoupat nebude, čeká se další zlepšení situace

Na Labi i Orlici v Hradci Králové zůstává situace stejná, jaká byla v noci ze soboty na neděli. Během ní dosáhly obě řeky svých maxim a poté začaly stagnovat či dokonce velmi pomalu klesat. Podle krajské povodňové komise tak výhled na další dny vybízí vzhledem k povodňové situaci v Královéhradeckém kraji k mírnému optimismu.
letecký snímek soutoku Labe a OrliceWIDTH: 270px; HEIGHT: 179pxPřímo v Hradci Králové by podle odhadů vody nemělo přibývat. Důvodem jsou příznivější klimatické podmínky - menší podíl dešťových srážek a pokles teplot na horách, který zpomalí tání sněhu. Hladiny se budou nadále držet na podobné úrovni jako dnes ráno, protože se řeky na horních tocích nad Hradcem často rozlily v polích a voda nyní bude pomalu odtékat.
Pozornost městské povodňové komise se zaměřuje především na kontrolu hrází. Asi nejhůře postiženy zůstávají Svinary, ohrožení trvá i v Březhradě a nadále platí varování před průsakem spodní vody do sklepů.
Další vývoj situace na řekách v kraji bude záviset na počasí a především intenzitě srážek. Podle meteorologů i vodohospodářů bychom si měli po dnešním dni konečně oddechnout. To nejhorší, co by nám mohly povodně nachystat, máme zřejmě za sebou.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.4.2006 22:59
Zdenka (neregistrovaný)
Voda
Člověk už pomalu neví,komu věřit.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme