Vítězná ČSSD chce jednat i s ODS

Krajský výbor ČSSD se sešel již den po volbách. Úderem 15. hodiny 19. října se dorazilo 18 nové zvolených krajských zastupitelů do kulturního domu Střelnice a začali jednat. Pozvání dostalo také 15 členů sociálně demokratické strany, kteří ve volbách uspěli nejlépe. Poslankyně a předsedkyně Krajského výboru ČSSD Hana Orgoníková prohlásila, že cílem zasedání byla debata o dalších krocích strany.

„Domlouváme se s kým a za jakých podmínek začneme vyjednávat,“ prozradila Orgoníková a dodala, že strana hodlá oslovit zástupce všech politických uskupení, kteří se přehoupli přes pětiprocentní hranici. „Jednání s Občanskou demokratickou stranou se nezříkáme, záleží, s čím přijdou,“ dodala Orgoníková.
Zasedání výboru ČSSD trvalo přes dvě hodiny, výsledkem bylo určení tří hlavních členů, kteří budou iniciovat schůzky v rámci možného vyjednávání. Kromě Hany Orgoníkové, to bude lídr strany ČSSD za Královéhradecký kraj Lubomír Franc, ten je zároveň horkým kandidátem na post hejtmana kraje, a posledním je Vladimír Dryml, ředitel vrchlabské nemocnice, který se překvapivě dostal z devátého místa na kandidátce na přední pozici, a to díky tomu, že získal nejvíc preferenčních hlasů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.10.2008 06:22
Diviš (neregistrovaný)
Je velká škoda ,že to nebyly volby do městského zastupitelstva.Partu Divíšek a spol by bylo třeba vyměnit okamžitě a to nejen ty z ODS ,ale i ty jejich přisluhovače.Ti jsou pro město daleko větší škodná ,i když Bradík a spol se taky počítá.
Uvažovat o tom,že se s ČSSD něco změní k lepšímu je jen sen.
Koho ale volit- socany ,komouše ,tak to asi taky ne!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme