Štítky: | Kultura | Sport | Pozvánka |

Víkendové menu: filmy, lampiony, sport

Lampiony v sobotu ozáří Hradec
Lampiony v sobotu ozáří Hradec

Víkendová pozvánka tentokrát potěší především rodiče s dětmi a sportovní fanoušky. Zdejší jediné promítající kino má na tento týden v repertoáru hned čtyři snímky pro dětského diváka. Další „víkedovkou“ pro děti bude sobotní akce Město plné lampionů. 

V závěru nezapomeneme ani na domácí prvoligové týmy hokeje a fotbalu. Oba totiž očekávají zápasy před domácím publikem.  

Filmová nadílka pro děti 

Už delší dobu jsme nezvali do kina a tak to nyní napravujeme - zveme především děti a jejich rodiče.  

Český animovaný film „Kozí příběh se sýrem“ volně navazuje na předchozí snímek s názvem Kozí příběh. Tento vydařený počin českých animátorů jistě osloví příběhem, grafickým zpracováním, ale i hudebním doprovodem filmu. 

Dalším dětským filmem je premiérová Zvonilka. Příběh víly Zvonilky a její sestřičky Modrovločky zavede diváky do fantastického světa zimních a letních víl. Příběh možná trochu více míří na dívčí publikum. 

O Drákulovi a o tom, jak to vypadá, když si takový upír chce vyjet na prázdniny, vypráví film Hotel Transylvánie. Doplníme ještě, že také pojednává o tom, jak to je, když se do upírky zamiluje obyčejný smrtelník a jak těžce takovou lásku nese její tatínek. 

Na závěr nemůžeme nezmínit film o slavných Galech – Asterixovi a Obelixovi. Jejich nejnovější snímek se jmenuje Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva. A jak napovídá, tentokrát se s nimi vydáme do staré dobré Anglie a přímo ke královně. 

Všechny zmíněné a mnohé další filmy promítají v multikině CineStar po celý víkend.

Město zazáří lampiony

V sobotu v podvečer zaplaví město světélka lampionů. Chystá se totiž, již po několikáté, akce s názvem Město plné lampionů. „Milí Hradečáci, připravte si lampiony a pojďte s námi vyrazit na dobrodružnou cestu večerním městem,“ zvou pořadatelé k účasti děti i dospělé. 

Průvod vyrazí v pět hodin v podvečer z Malého náměstí a poputuje k parkovišti u koupaliště Flošna, dále pak k Centru Sion v Malšovicích. „Výprava tentokrát provede příběhem o Jonášovi a mořském obru. Kdo to zvládne až na konec cesty, může se těšit na malý dárek a báječný ohňostroj,“ slibují ještě organizátoři z Centra Sion.

Lví ledová bitva a nedělní fotbal

V sobotu v podvečer nás čeká doslova lví bitva. Hokejisté Královští lvi Hradec Králové přivítají na domácím ledě tým Ústeckých lvů z Ústí nad Labem. Zápas se hraje, jako obvykle, v sobotu od pěti hodin. 

V neděli jsou na stadionu pod lízátky očekáváni všichni fotbaloví fanoušci. Ve tři hodiny začíná zápas domácích Votroků s hosty z Českých Budějovic. Do Hradce zavítá tým, který je v současné době na předposledním místě Gambrinus ligy a má o tři body méně, než domácí Votroci. 

„Chceme vyhrát a to cítím ze všech hráčů, vždyť jsou před námi důležité zápasy s Budějovicemi, v Příbrami a se Slavií doma. Z toho musíme vydolovat maximum. Diváci si pod lízátka vždycky cestu našli, dokázali ocenit snahu mužstva a já věřím, že si ji najdou i nyní a podpoří nás za jakéhokoliv počasí,“ vzkázal Milan Fukal, kapitán Votroků. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme