Víkend městské policie: Krabice plná štěňat, zatoulaná fretka, ukradené schůdky i bouračky

Pět pejsků našli v krabici.
Pět pejsků našli v krabici. | autor: MP HK

Od pátku do neděle v noci řešili strážníci hradecké městské policie 283 událostí. Většinou se jednalo o běžné události, jako je špatné parkování, znečistění silnice, stížnosti na hluk, na pálení odpadu, opilecké dohadování nebo nezplacenou útratu. Ale našly se i kuriozitky. Například bedna plná štěňat, fretka, která nikomu nepatřila či ukradené schůdky.

V pátek ráno strážníci řešili i neobvyklé odložení nechtěných štěňat. Malé psíky někdo pohodil u hřbitovní zdi v okrajové části města. „Kňučící krabice“ si naštěstí všimla okolo procházející žena, která okamžitě kontaktovala městskou policii. Odchytová služba zjistila, že uvnitř je pět zdravých, asi tříměsíčních štěňat křížence. Strážníci je převezli do útulku, kde budou, po krátké karanténě, nabídnuta k adopci.

K fretce se nikdo nehlásil

V sobotu odpoledne pak byla odchytová služba přivolána na Slezské Předměstí, kde se na chodbě panelového domu pohybovala mladá fretka. Nikomu z místních obyvatel nepatřila, proto byla městská policie požádána o její odchyt a odvoz. Strážníci zvíře umístili do odchytové klece a kontaktovali Záchrannou službu Jaro Jaroměř.

Odvezla schůdky na invalidním vozíku

Kuriózní krádež řešily hlídky městské policie v jenom z obchodních domů. Žena se zde pokusila odcizit skládací domácí schůdky. Naložila si je na invalidní vozík a sebevědomě, bez sebemenšího zaváhání, se s nimi pokusila projet pokladní zónou bez zaplacení. Za pokus o krádež byla vyřešena pokutou ve výši 6 000 korun.

Opilecké eskapády řešili strážníci u cizinců i u devadesátileté ženy

Opileckou potyčku  museli strážníci řešit v sobotu večer. Hlučné dohadovaní, postrkování a bouchání rušilo hosty hotelu. Přivolaná hlídka na místě zjistila, že se jedná o šestici cizinců. Ti lámanou češtinou vysvětlili, že slaví narození dítěte, vypili moc alkoholu a za vzniklou situaci se omlouvají. Strážníci jim domluvili a poslali je domů. O pár minut později se však do „sebe“ pustili znovu. Hlídka vstoupila mezi ně, aby zamezila dalšímu napadání. Všichni, kromě jednoho, si dali říct a otočili se k odchodu. Poslední z nich svoji agresivitu obrátil proti strážníkům. Pro zklidnění mu musela být nasazena pouta a zbytek noci strávil na záchytce. Problém s alkoholem měli i další tři muži a jedna žena. První z mužů spal před budovou nádraží, druhý se pohyboval uprostřed komunikace a třetí seděl na zastávce MHD. Dechová zkouška jim prokázala od 2,5 do 3,46 promile alkoholu. Následující ráno, při propouštění ze zdravotnického zařízení, bylo zjištěno, že jeden z mužů má platný zákaz pobytu na území ČR, k řešení byl proto předán Policii ČR.

Téměř devadesátiletou ženu pak občané nalezli sedět na chodníku v okrajové části města. Měli obavu o její zdraví, proto ji zabalili do deky, přivolali strážníky i záchrannou službu. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o seniorku, která má opakované problémy s alkoholem. Kontaktovala proto její vnučku, seznámila ji s událostí a předala jí psa, kterého měla opilá žena u sebe. Záchranáři po vyšetření rozhodli o převozu seniorky do nemocnice.

Za víkend strážníci museli zasahovat i u dopravních nehod, nalezli i tři injekční stříkačky, řešili jednu nezaplacenou útratu v restauraci a do útulku odváželi dva zatoulané psy.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Z útulku je Azyl pro zvířata. Pejska si na venčení lze zarezervovat on-line

Hradecký útulek pro zvířata prochází výraznou proměnou, do které je zapojí i veřejnost. V únoru jej do své správy převzala společnost Městské lesy Hradec Králové a zařízení přejmenovala na Azyl pro zvířata. V azylu nyní probíhá přestavba a modernizace prostor, které by v…
Čtěte více

Místo útulku Azyl pro zvířata. A to není jediná novinka, která zařízení čeká

Nový provozovatel, nový název, nové logo. Městské lesy Hradec Králové převzaly útulek pro opuštěná zvířata v ulici Hradečnice k prvnímu únoru. Útulek nese nově název Azyl pro zvířata a má i své logo. Veřejnosti jsou již zapůjčováni vhodní psi na venčení a v plánu jsou i dny…
Čtěte více

Přes Portál Bezpečí se strážníci mohou na volajícího napojit přes video

Hradecké městské policii bude v práci od 1. února pomáhat nová aplikace Portál Bezpečí. Díky ní se budou moci operační důstojníci při telefonickém hovoru na lince 156 spojit s volajícím přes video, chat a zajistit i jeho lokalizaci. Pro spuštění všech těchto funkcí bude volající…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme