Video: Honička jako z akčního filmu. Hradečtí strážníci v akci

Divoká honička se odehrála v hradeckých ulicích v centru na sklonku minulého týdne třicet mintu po půlnoci. Oslava narozenin tak pro šestadvacetiletého mladíka rozhodně dobře nedopadla. Opilý a navíc ještě zdrogoavný ujížděl strážníkům v autě a pak se jim snažil ještě utéct. Marně.

Na začátku zaujala strážníky trojice mladých mužů svým chováním. Zjevně byli opilí a vrávoravým krokem se pohybovali kolem zaparkovaných vozidelv centru Hradce.Po chvilce do jednoho z nich trojice nasedla a velkou rychlostí vyrazila směrem do Labské kotliny. Hlídka vozidlo následovala. Pomocí výstražného zařízení dala řidiči pokyn k zastavení, muž za volantem však nereagoval, naopak rychlost ještě zvyšoval. Proplétal se uličkami v zástavbě, až dojel na parkoviště, kde prudce zabrzdil, vyskočil z vozidla a utíkal pryč.

Jeden ze strážníků ho pronásledoval vozidlem, druhý se za ním rozběhl. Na výzvu k zastavení nereagoval a utíkal dál směrem ke sportovnímu areálu u základní školy. Zde se pokusil schovat. To se mu však nepodařilo a hlídka ho zadržela. Mladý muž, který právě tento den slavil své šestadvacetileté narozeniny, přiznal, že řídil pod vlivem alkoholu a má přitom zákaz řízení. "Dechová zkouška mu prokázala 0,80 promile alkoholu a test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin. K řešení si ho převzala státní policie," uvádí ve své zprávě Eva Kňežourová, mluvčí městské policie. Podívejte se na video.

autor: MPHK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.11.2015 16:32
Hanka (neregistrovaný)
A copak
prováděli strážníci včera dopoledne na křižovatce nad podchodem, že si zlikvidovali navzájem dva vozy a ještě zablokovali půlku křižovatky?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme