Velké náměstí čeká rekonstrukce, podzemní parkoviště nebude

Hradecká radnice chystá rekonstrukci Velkého náměstí, která vyjde přibližně na 90 až 100 milionů korun. Od záměru realizace nového parkovacího domu v historickém centru však město ustoupilo. Důvodem je velká finanční náročnost.

Opravy náměstí by měly být zahájeny v roce 2010 a mají probíhat v několika etapách. „Není možné celé náměstí uzavřít. Je nutné  zajistit dopravní obslužnost a provizorní sítě. Studie ukáže, zda to bude otázka jednoho nebo  až dvou let,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř.
Radnice plánovala také výstavbu podzemních garáží na Velkém náměstí, kterou ale  realizovat nebude, rozhodla o tom na úterním jednání. „Vyhodnocovali jsme realizaci podzemního parkoviště na Velkém náměstí, bohužel archeologové to nepovolí. Jedinou možností je důlní metoda, která je nereálná, protože jedno parkovací místo by vyšlo na jeden a půl až dva miliony korun,“ uvedl primátor Otakar Divíšek.
Město chce oslovit čtyři architektonické týmy, které mají dořešit finální úpravu povrchu Velkého náměstí. „Zastupitelstvo vybere nejvhodnější variantu a podle přidělených financí budeme pokračovat v rekonstrukci náměstí stejně  jako na Malém náměstí. To znamená sítě a vlastní povrch náměstí, nikoli tedy parkování pod povrchem,“ dodal náměstek Malíř. Za rekonstrukci Malého náměstí vydalo město přes 40 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme