Velké náměstí bude patřit královně Elišce

Dnes v podvečer začnou na Velkém náměstí slavnosti královny Elišky. Kvůli přípravám bylo již včera Velké náměstí pro řidiče uzavřeno a vjezd je povolen pouze dopravní obsluze. Řidiči se na náměstí dostanou opět až v neděli. Zcela uzavřeny budou ulice Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. a to z důvodu ohňostroje. Dnes večer, během ohňového průvodu, bude také omezen provoz mezi Velkým náměstím a náměstím Svobody.

V sobotu po poledni vyjede do ulic Hradce královna Eliška s průvodem a v 13.45 dorazí na Velké náměstí, kde proběhne slavnostní Příjezd královny Elišky. Krátce poté budou zahájeny rytířské turnaje na koních a večer budou obyvatelé moci shlédnout ohňové divadlo s ohňostrojem.
V rámci bohatého kulturního programu je připravena řada doprovodných akcí. V sobotu ráno bude  slavnostně otevřeno tržiště a na Velkém i Malém náměstí bude probíhat řada zajímavých akcí, od vystoupení kejklířů, kouzelníků a řemeslníků. Po celý den bude fungovat středověký jarmark, kde se předvedou kováři, tesaři, hrnčíři či dráteníci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme