Vedení města vypsalo soutěž na stavbu domu s odlehčovací službou

Magistrát vypsal soutěž na stavbu domu s odlehčovací službou.
Magistrát vypsal soutěž na stavbu domu s odlehčovací službou. | autor: hradeckralove.cz

Soutěž na stavbu domu s dalšími odlehčovacími lůžky v Honkově ulici vypsali hradečtí zastupitelé. V Hradci Králové tak vzniknou další kapacity tohoto druhu sociální péče. Cílem služby je umožnit osobám pečujícím dlouhodobě o postižené seniory, alespoň nějaký odpočinek. Lůžka v domech s odlehčovací službou využívají senioři vždy jen dočasnou dobu. Informaci přináší Český rozhlas Hradec Králové.

Odlehčovací lůžka, která uleví lidem, kteří dlouhodobě pečují o své nemocné příbuzné, chybí v celém Královéhradeckém kraji. Podle náměstka primátora Martina Hanouska chybí odlehčovací lůžka i v samotném Hradci. Ze současných 22 naroste díky nové budově počet lůžek v Honkově ulici na 35. Jedná se o službu, kde jsou lidé maximálně 3 měsíce. Výběrové řízení by chtělo město dokončit během několika měsíců. Zařízení by mělo příjit na zhruba 137 milionů korun.

Stavba by měla začít příští rok a podle náměstka by stavba mohla být hotová v roce 2021. „Pokud tam nebudou nějaké dodatečné dotazy, doufám, že dokumentace je zpracována kvalitně. A věřím, že cena bude odpovídat tomu, co máme naprojektováno. I když v poslední době máme spíš špatné zkušenosti. Ale doufám, že zájem stavebních firem o tuto zakázku bude," uvedl pro rozhlas Hanousek.

Kdo bude nový dům s odlehčovací službou provozovat rozhodne Královéhradecký kraj po dohodě s městem. Ve hře jsou tři varianty. Vedle pokračování současného provozovatele sousedního domu ještě dvě další. Město by mohlo dům provozovat samo a nebo vypsat nějakou formu otevřeného řízení, kam by se mohlo přihlásit více organizací.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.11.2019 17:45
Alena (neregistrovaný)
Jsem opravdu ráda, když se vše v Hradci vylepšuje! Ještě aby se správně využila ubytovna FN proti Futuru a nevznikl velký problém nejen pro obyvatele okolních panelových domů, ale všech, kteří se rádi scházejí a nakupují ve Futuru. Tak doufejme, že se najde řešení využití ubytovny jiné, než prodej automobilce ve Kvasinách pro své zahraniční pracovníky.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Ubytovna na Brněnské se bude opravovat. Cílem je snížit energetickou náročnost budovy

Ubytovna Brněnská, která slouží především lidem, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci, projde rozsáhlou opravou za více než deset milionů korun. Díky stavebním úpravám, mezi které spadá zateplení budovy, výměna oken či instalování fotovoltaické elektrárny, dojde ke…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme