Ve vedení hokejového Hradce se objeví ikony klubu

Zemětřesení v prvoligovém hokejovém klubu v Hradci Králové pokračuje. Po avizovaném odchodu generálního manažera Romana Višňáka, který končí 30. dubna, dojde ke změnám také ve vrcholných orgánech společnosti. V představenstvu by se měli nově objevit nejslavnější odchovanci a zástupci významných sponzorů.

Fanoušci hradeckého hokeje se dočkali. Změny ve vedení městského klubu, po kterých volali při protestní akci  začátkem února, jsou na spadnutí. Hradečtí radní už vzali na vědomí návrh jmen nového představenstva společnosti, které by měla schválit valná hromada v dubnu. 
„Dojde ke změnám. Hodláme do klubu zapojit ikony místního hokeje a také zástupce významných sponzorů. Nová jména zřejmě budou také v dozorčí radě,“ uvedl hradecký primátor Zdeněk Fink. Nováčky v představenstvu budou mimo jiné bývalí významní hokejisté Hradce Králové Martin Hosták a Jan Hrdina, kteří se prosadili v nejslavnější lize světa, kanadsko-americké NHL.
„Nebudou tam proto, aby uklidnili dvě stovky fanoušků. Jsou to ikony hradeckého hokeje. Prokázali, že hokeji rozumí, že na to mají a mohou klubu hodně dát. Navíc se dokázali v hokeji udržet i po ukončení aktivní kariéry, což nebývá pravidlem,“ řekl Zdeněk Fink.
  Mezi jmény členů nového představenstva se objevili také současný předseda a náměstek hradeckého primátora Martin Soukup, který je trnem v oku hradeckých fanoušků, nebo mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková. A to i přes fakt, že společnost ČEZ vypověděla městu smlouvu, protože Hradec začal využívat služby jiného distributora elektrické energie.
„Město sice bere elektřinu od jiné společnosti, ale firma, která má v pronájmu zimní stadion, je klient ČEZ. Budeme s nimi jednat o prodloužení spolupráce. Z toho důvodu jsme také zatím neměnili název zimního stadionu. Jednáme ale i s dalšími sponzory, kterým jsme nabídli umístění v názvu klubu i stadionu,“ uvedl Martin Soukup.
Městu navíc svítá naděje, že klub nepřijde ani o druhého významného sponzora, společnost VCES. „Měli jsme jednání a dostal jsem příslib, že budou pokračovat dál. Jen nevědí s jakou částkou. Minimálně by to mělo být 700 tisíc až milion korun. Pokud budou úspěšní ve výběrových řízeních na zakázkách ve městě, tak by to mohlo být i víc,“ řekl Soukup. Dodal, že VCES požaduje za peníze místo v představenstvu či dozorčí radě klubu.
Výběrové řízení na generálního manažera místo odcházejícího Romana Višňáka zatím město  vypisovat nebude. Smlouvu s hráči by měl vyjednat sportovní manažer klubu Robert Horyna. „Funkce generálního manažera si rozdělí členové představenstva, dokud se nesejde nové, které manažera vybere,“ uzavřel náměstek primátora. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.3.2011 07:34
Honza  (Nováček)
Zdravim,

pan Soukup se drzi jak blecha a saje a saje...ale jednou Ti bachor praskne a vsechny ty sr...se dostanou ven...a tohle uz snad nemyslite vazne, ze o tom mluvite :

Městu navíc svítá naděje, že klub nepřijde ani o druhého významného sponzora, společnost VCES. „Měli jsme jednání a dostal jsem příslib, že budou pokračovat dál. Jen nevědí s jakou částkou. Minimálně by to mělo být 700 tisíc až milion korun. Pokud budou úspěšní ve výběrových řízeních na zakázkách ve městě, tak by to mohlo být i víc,“ řekl Soukup
17.3.2011 08:53
pepř  (Nováček)
Rozum zůstáá stát. Určitě je dobře, že do představenstva klubu půjdou lidi, kteří rozumí hokeji a dokázali něco i po skončení aktivní kariéry. Proč tam má ale sedět někdo z ČEZu? Město se s ČEZem rozkmotřilo, ČEZ vypověděl městu smlouvu, tak proč má v představenstvu klubu sedět dál? Protože má za kámoše firmu sprvující zimák? To je zase jen klientelismus. A Soukup v představenstvu? Jako přeseda tam nedokázal nic, tak jako nedokázal nic všude, kde se drží zuby nehty. A co říkáze jeho vyjádření, že VCES dá možná více peněz když uspěje ve výběrových řízeních města? To je krásný příklad návodu ke korupci. Doufám, že představitelé mšsta nepůjdou takovým návodům na ruku. I když, sedí-li super neoblíbený hrabě Soukup i ve vedení města, dá se čekat cokoliv.
17.3.2011 12:19
Korek  (Nováček)
Nechápu,co v novém představenstvu bude dělat náměstek Soukup, když jeho předchozí působení u hokeje jasně ukázalo, že není přínosem. Ten se tam bude držet jak ho..o košile. Hostáka i Honzu Hrdinu vítám a doufám, že pomůžou hokej v HK trochu pozvednout a využijí svá jména a kontakty k sehnání nových sponzorů, čehož nebyli Višňák se Soukupem za celých 8 let schopni...Názor na člena představenstva z firmy ČEZ sdílím stejný,jako diskutující přede mnou....tedy opět se jedná o nějakou "malou domů" pro Soukupa a jeho kumpány..
17.3.2011 15:16
STDM  (Nováček +1)
!......Pokud budou úspěšní ve výběrových řízeních na zakázkách ve městě, tak by to mohlo být i víc,“ řekl Soukup. Co k tomu dodat? Chce se mi zvracet, velebnosti.
18.3.2011 12:04
Body  (Nováček)
Soukupova otrlost nezná hranice, jemu už nepřipadá jako nehoráznost ani vyjádření, že pokud dá město VCES zakázky, že by se mohl zvýšit i jejich sponzorský příspěvek. Po letech jeho působení v radě a zastupitelstvu se mu to zřejmě už jeví jako úplně normální!
18.3.2011 12:10
kika  (Nováček)
Body, pojmenoval jste to úplně přesně.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme