Ve Hradci se začnou objevovat "mobilní" stromy

Velké náměstí, kde v polovině března muselo být kvůli špatnému zdravotnímu stavu a chystané rekonstrukci prostranství pokáceno šest stromů, bez zeleně dlouho nezůstane. Zhruba za měsíc se zde objeví mobilní nádoby osázené vzrostlými dřevinami.

"Město nechce, aby historické prostranství zůstalo několik let zcela bez zeleně, proto se rozhodlo situaci vyřešit tímto způsobem. Jedenáct kruhových samozavlažovacích nádob o průměru 1,5 metru s rostoucími akáty zde bude umístěno až do doby náhradní výsadby stromů," uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková. Jak dodala, mobilní nádoby se přitom postaví do míst, kde projekt následně počítá s trvalou výsadbou stromů, k níž dojde v návaznosti na rekonstrukci Velkého náměstí. Tu město zahájí v roce 2013 a potrvá do června roku 2015. Nádoby se stromy budou podle Technických služeb Hradec Králové na náměstí přivezeny pravděpodobně ve druhé polovině příštího měsíce.
S využitím zelení osázených nádob město nepočítá jen na Velkém náměstí, ale tato novinka se postupně objeví i v jiných místech rekonstrukcí, kde krátkodobě nahradí trvalou výsadbu. Životnost mobilních stromů je nejméně 20 let.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.3.2011 13:27
Björken  (Nováček)
To by původní stromy nevydržely ještě dva roky?? Co radnice dělá, příjdeme o dotace, pokud to do 15 roku nestihneme! Proč nezačne rekonstrukce už letos? Co na tom tak trvá?? Projekt je už dávno vybrán!!!..
29.3.2011 13:30
Björken  (Nováček)
Mimochodem ty "květináče" na stromy jsou odporné viz. pivovar.. Doufám, že na náměstí 28.října a v ulici k nádraží se vysadí dost stromů a do země.. Stará pěší zóna je pěkná. I cesta od nádraží k Tescu v Pardubicích, dál už je to i tam tragedie :/
31.3.2011 17:02
Georg HK  (Pokročilý +3)
Jardo, nejsem šťoura, ale Ve Hradci?????

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme