VČE loni zvýšila zisk o 22 procent na 878 milionů Kč

Distribuční společnost Východočeská energetika (VČE) loni podle předběžných výsledků zvýšila čistý zisk o 22 procent na rekordních 878 milionů korun. Zvýšení profitu firmě zajistilo zejména čerpání opravné položky k pohledávkám za Správou železniční a dopravní cesty a zvýšení finančního výsledku hospodaření.Dnes oznámila mluvčí VČE Šárka Beránková. Firma patří do skupiny ČEZ.
    Zisk před zdaněním VČE zvedla o 20 procent na 1,16 miliardy korun při růstu celkových výnosů téměř o šest procent na 12,7 miliardy korun. VČE loni zákazníkům prodala 5730 gigawatthodin elektřiny. Porovnatelný údaj z roku 2003 firma neuvedla.
    Na investice VČE loni vydala 1,027 miliardy korun, tedy stejně jako předloni. Mezi nejvýznamnější akce patřila rekonstrukce dvojitého vedení z Bukovice do Teplice nad Metují na Náchodsku, rozšíření rozvodny v Hlinsku a oprava a rekonstrukce rozvodny v Poříčí na Trutnovsku.
    V lednu společnost oznámila, že letos propustí zhruba 70 lidí ze současných asi 1300 zaměstnanců. Zdůvodnila to zvyšováním výkonnosti firmy při jejím začleňování do skupiny ČEZ. Část zaměstnanců VČE letos také přejde do nově vznikajících společných podniků skupiny ČEZ. Většiny svých činností i s lidmi se VČE postupně zbaví do roku 2008.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
27.2.2005 00:59
Nebelman (neregistrovaný)
zisk VČE
Tak to mají dobré. Třeba je napadne spravit tu spoustu rozbitých přípojkových skříní nebo je alespoň natřít.
28.2.2005 09:26
standa (neregistrovaný)
Tak to se asi regulační úřad seknul při stanovení státem regulované ceny...
7.3.2005 11:03
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Vždyť nárůst zisku VČE zaplatili zákazníci
To se to hrabe,když bez ohledu na kalkulace zvýším ceny a zákazník to musí zaplatit.Nemá na vybranou.Co na to Antimonopolní úřad?V jiných oblastech ,,obchodu" v konkurenčním prostředí by se to stát nemohlo.Jak mohu vykazovat zvýšení zisků a současně ,,plakat",že musím po ,,tajemné"kalkulaci zvýšit ceny.To si ekonomové opravdu nevidí ani na špičku nosu?Asi je to pro komunitu ekonomů a tzv.manažérů běžné.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme