Vánoční trhy přilákaly tisíce lidí

Přibližně dvanáct tisíc lidí přišlo o víkendu na adventní trhy, které se konaly v Novém Adalbertinu v Hradci Králové. Trhy jsou jednou z největších předvánočních akcí v hradeckém kraji.
Letos se konal už  sedmnáctý ročník trhů. U pokladen před vstupem stály dlouhé fronty. Lidé měli možnost koupit si řemeslné výrobky od více než 120 tvůrců. Představilo se tu mnoho řemesel, která už jsou málokde k vidění. Lidé tak obdivovali práci uměleckého kováře, textilářů, pekařů a spousty dalších. Pro letošní ročník pořadatelé výrobce zčásti obměnili. "Přes deset procent vystavujících bylo v Hradci Králové se svými výrobky poprvé," řekl ředitel muzea Zdeněk Zahradník. Největší zájem budily výrobky z keramiky, dřeva a skla. Tradiční výrobní postupy byly k vidění přímo na nádvoří Adalbertina, například Zájem návštěvníků nesnížilo ani letošní přesunutí trhů do Adalbertina na
Velké náměstí z tradičního Muzea východních Čech.Muzeum změnilo místo konání trhů kvůli velkému počtu výstav v muzejní budově a původně plánované opravě světlíků a kopule muzea.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme