Vánoční stromky se budou do hradecké kompostárny svážet od příštího týdne

Vánoční stromky bude možné umístit na stanoviště separace odpadu v Hradci Králové.
Vánoční stromky bude možné umístit na stanoviště separace odpadu v Hradci Králové. | autor: hradeckralove.cz

Od začátku příštího týdne začnou pracovníci technických služeb svážet vánoční stromky z hradeckých domácností. I vánočně nazdobené stromy na hradeckých náměstích již během středečních Tří králů zhasly, zaměstnanci města je již odstrojují a během víkendu a příštího týdne z hradeckých náměstí zmizí.

Hned v pondělí 11. ledna vyjedou do ulic vozy hradeckých technických služeb a začnou svážet vánoční stromky od popelnicových stání na sídlištích ve městě. 

„Opět jsme letos zvolili osvědčený postup a vše bude fungovat tak, jak jsou obyvatelé zvyklí. Stromky bude možné umístit na stanoviště separace odpadu, odkud je budeme postupně svážet. Chystáme se jezdit každý všední den na celém území města, a to až do pátku 29. ledna. Opět prosíme všechny, aby stromky odevzdávali čisté a holé, tedy bez ozdob a jakýchkoli obalů, jelikož se vozí do městské kompostárny, kde budou zpracovány,“ říká ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek.

Stromky z rodinných domů pak budou sváženy spolu s výsypem hnědých nádob při lednovém měsíčním svozu bioodpadu v týdnu od pondělí 18. do pátku 22. ledna. Svoz bioodpadu potrvá do února v četnosti jednou měsíčně. Vánoční stromky je také možné odvézt rovnou do městské kompostárny v areálu letiště, která je pro občany v zimním období od prosince do konce února otevřena vždy v sobotu od 9 do 15 hodin a pro hradecké občany je zde ukládání bioodpadu bezplatné. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Pražský most čeká velká údržba. Provoz na něm bude omezen

Na začátku příštího týdne začnou přípravné práce na opravu a údržbu Pražského mostu v centru Hradce Králové. Zhotovitel na místě provede obnovu protikorozní ochrany, montáž nových sítí proti ptactvu a opravu chodníků. Během prací, které stavbaři dokončí do konce července, bude…
Čtěte více

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

Ve městě se uklízí použitá pyrotechnika a Hradecké služby se chystají na svoz vánočních stromků

První dny nového roku jsou i v Hradci ve znamení úklidu. Technické služby Hradec Králové se věnují především důkladnému úklidu a odstranění zbytků po novoročních radovánkách. Ve druhém lednovém týdnu se zase začnou svážet vyhozené vánoční stromky. Z veřejných stanovišť je…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme