Valná hromada VAK odsouhlasila vstup Veolie

Veolia Water ČR vstupuje do společnosti VaK Hradec Králové. Na dnešní řádné valné hromadě společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové došlo ke schválení návrhů smluv o prodeji části podniku (provozní části) a o nájmu a provozování vodárenské infrastruktury strategickému partnerovi, firmě Veolia Water ČR. Valné hromady se zúčastnilo 87 % akcionářů a pro smluvní dokumentaci hlasovalo 81 % přítomných akcionářů.

"Na základě schváleného harmonogramu by ve čtvrtek měla být podepsána akcionářská dohody mezi VAK HK, a.s. a Veolia Water ČR," uvedl generální ředitel VAK Zdeněk Kouba. Kompletní smluvní dokumentace bude následně zaslána na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a Komisi pro cenné papíry. Po schválení bude požádán Krajský úřad Královéhradeckého kraje o vydání licence pro provozování pronajatého majetku pro Královéhradeckou provozní a.s. Tuto společnost založila Veolia Water a VAK HK, a.s. v ní bude vlastnit 34%  podíl. Královéhradecká provozní  by si měla na základě smlouvy o prodeji části podniku nejméně za čtvrt miliardy odkoupit od VAKu  provozní majetek tvořící cca 5 procent majetku VAKu HK. Vlastní vodárenská síť i veškerý nemovitý majetek zůstane ve vlastnictví VAKu a provozovatel za ně bude platit nájem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.6.2005 14:24
MIRO (neregistrovaný)
Vodné a stočné
Jsem jen zvědav, za jak dlouho se zvednou poplatky.....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme