Váleční veteráni o domov v Hradci Králové nemají zájem

Tolik diskutovaný penzion pro válečné veterány v Hradci Králové nebude. Tahanice okolo objektu paradoxně vyřešili sami veteráni, kteří o bydlení v Hradci Králové nemají takový zájem, jak se očekávalo. Jak uvedla ve svém regionálním vydání MF Dnes, armáda se rozhodla, že bude bývalým vojákům přispívat na jiné formy ubytování.
Podle Jany  Zechmeisterové z ministerstva vnitra veteráni nejevili ochotu stěhovat se z míst, na která jsou zvyklí, a hradecký penzion by se tak nenaplnil. Vysloužilci dostanou možnost vybrat si zařízení, které jim bude nejvíce vyhovovat, např. hospic či domov důchodců, a armáda jim bude přispívat na ubytování. Konkrétní podmínky ohledně rozsahu příspěvku nejsou stále stanoveny.
Zařízení chtělo ministerstvo původně vybudovat v objektu Vrbenského kasáren, který je v komplexu Gayerových kasáren. Od tohoto plánu armáda ustoupila kvůli drahé rekonstrukci objektu s odůvodněním, že našla vhodnější budovu. Tím se stal objekt v podobě panelového domu v Třebši. Ovšem i od tohoto plánu nakonec ustupuje.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme