Vakcína proti chřipce stále chybí

V královéhradeckých lékárnách stále není k dostání vakcína proti chřipce. Zájem o ní je obrovský, především mezi staršími obyvateli a rodiči malých dětí. Lékárníci očkovací látku objednávali předem, ale vyskytly se problémy a proto ji distributoři ještě nedodali.
"Letos se očkování zpozdilo, kvůli problémům s výrobou vakcíny. V minulém týdnu ale například v okrese Hradec Králové stonal necelý tisíc nemocných na sto tisíc obyvatel, což odpovídá sezoně," řekla Hana Adresová, tisková mluvčí Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.
Podle odborníků by letos měl být chřipkový virus mnohem agresivnější, ale epidemie by měla přijít až na začátku příštího roku. Očkovat by se měli lidé stihnout nejméně jeden měsíc před jejím příchodem.
Odborníci slibují, že vakcína by měla nejpozději do konce měsíce do lékáren a ordinací lékařů dorazit. Je potřeba se neustále informovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme