V Třebši vyroste nové dopravní hřiště pro děti

V příštím roce na jaře by se mělo začít v Třebši stavět nové dopravní hřiště pro školáky. Má nahradit stávající hřiště v Malšovicích, které už nyní kapacitně nevyhovuje požadavkům, které přicházejí ze škol. Na posledním zasedání o tom rozhodli radní města Hradce Králové.

V současné době probíhá teoretická část dopravního vzdělávání žáků základních škol přímo v jejich lavicích, teprve pak dojde na praktická cvičení na hřišti. „Už nyní je zájem o dopravní výchovu pořádanou na dopravním hřišti v Malšovicích dvakrát větší, než je možné pokrýt,“ řekla Anna Maclová, náměstkyně primátora pro školství, sociální věci a zdravotnictví.

Město slibuje, že děti najdou na novém hřišti všechny prvky potřebné pro dopravní výchovu, se kterými se mohou potkat v běžném provozu. Současně s dopravní výchovou má na hřišti probíhat i výuka první pomoci. „Vycházíme z toho, že zájem škol je v tuto chvíli dvojnásobný, než je kapacita stávajícího hřiště v Malšovicích. Vycházíme však také z toho, že doporučení vládního výboru pro bezpečnost provozu požaduje zařazení daleko větší časové dotace pro dopravní výchovu ve školách,“ doplnil Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města. Nové hřiště v Třebši bude umožňovat výuku minimálně dvou tříd najednou.

Nové dopravní hřiště se má zařadit do systému otevřených hřišť. Bude na něm fungovat správcovský dozor i v odpoledních hodinách. Navštívit ho tak budou moct děti i mimo svoji školní docházku.

Rozpočtově tento záměr městskou kasu přijde na 20 milionů korun. Náměstek pro investice Vedlich ale dodal, že lze předpokládat, že se cena dostane mnohem výš. Doplnil také, že hřiště se bude stavět v minimálně dvou etapách. „Nejprve se postaví samotné dopravní hřiště a inženýrské sítě, v další fázi bude následovat potřebné zázemí s výukovými místnostmi,“ řekl Vedlich. Náměstek pro rozvoj města také uvedl, že stavět se může už na jaře, budoucí hřiště má už platné stavební povolení. Pokud vše půjde podle plánu, tak do konce roku 2013 bude realizována první část stavby.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme