V souvislosti s Hip Hop Kempem se chystá trestní oznámení

Posprejovaná vozidla, ukradené disky, spínací skříňky, rádia, zničené laky. To zůstalo po řádění účastníků hudebního festivalu Hip Hop Kemp členům vojenského historického klubu v Hradci Králové. Přestože oba areály, kde mají členové klubu zaparkovanou techniku, jsou uzamčené a obehnané plotem, pro vandaly to nebyla žádná překážka. „Na jednom místě zámek přeřízli a dostali se dovnitř nebo prostě přelezli plot,“ řekl Ivo Salák, člen vojenského historického klubu.

Podle pořadatele festivalu se tak velká akce téměř nikdy neobejde bez menších problémů. „Už jsem s nimi mluvil, děje se to každý rok a i letos to hodláme napravit. Něco tam pokresleného je, ale žádné jiné škody,“ vysvětlil Radek Maliník, pořadatel hudební akce. Podle členů vojenského klubu, kteří již o všem informovali policii, jim nabídl dvacet tisíc korun za způsobené škody, ty však podle nich budou mnohem větší. „Odhaduji to zatím na sto tisíc korun. Například lak na vejtřasce, který zničili, přijde na desítky tisíc korun, a to jsem ji nedávno nechávali stříkat,“ dodal Petr Stýblo, zástupce předsedy  klubu. Členové klubu hodlají podat trestní oznámení na neznámého pachatele a celou věc řešit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.8.2008 10:41
jezek (neregistrovaný)
Bohužel také tento rok se u této, jak organizátoři uvádí úspěšné akce vyskytlo řada problémů. Podle vyjádření hlavního pořadatele bude vše uklizeno do úterý, ale to je naprostý nesmysl. Zajímá mne, kdo uklidí ty polepené sloupy veřejného osvětlení,zastávky MHD, které jsou až k muzeu oblepeny pozdravy účastníků hip hopu. Také množství barevných "výtvorů" nelze jednoduše vymazat.Takže ukončení úklidu asi znamená pouze posbírání odpadků na silnicích a v příkopech a to nejen okolo letiště. Zajímá mne dokdy bude vedení města tento nepořádek tolerovat a akce tohoto zaměření podporovat.
27.8.2008 00:07
Dennis.T (neregistrovaný)
Prosím tě, buď v klidu...dyť organizátoři akce předem složili 300 tis. Kč si myslím, nebo kolik to bylo, tak z toho se to v klidu pokryje, ne? Mě spíše znepokojuje, že na HHK nebyly jednotky SDH města HK..Zajímalo by mě, kdo vykonával požární asistenci na letišti.,...
27.8.2008 12:17
Non4partner - registrace mě vytačio (neregistrovaný)
No včera jsem zrovna slyšel, ze nějáký šmejdi z hypfetu zdemolovali kamošovu znamýmu u obchoďáku horský kolo. Teda letos to bylo naposled co sem nějákejm smažkám v mercedesu radil kde je letiště (asi tam chtěli udat matroš). Příště každýho posílám na úplně opačnou stranu, kdyby vrhal sebeupěnlivější pohled a vypadal sebeslušnější a sebenormalnejší!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme