Štítky: | Doprava | Skibus |

V sobotu začne jezdit skibus z Hradce do Deštného

Skibuce bude jezdit i letos.
Skibuce bude jezdit i letos. | autor: MMHK

Už se těšíte na lyžovačku? I letos můžete využít skibus hradeckého dopravního podniku, který vás doveze přímo do areálu v Deštném v Orlických horách. Pro držitele městské karty bude cena jízdného zvýhodněná zhruba o dvacet procent, další slevu dostanou cestující na skipasy v lyžařském areálu. Podle sněhových podmínek bude provoz linky zahájen v sobotu 16. prosince a potrvá až do neděle 25. března.

V tomto období pojede skibus každý víkend, a navíc také denně ve dnech 25. prosince až 1. ledna, o pololetních prázdninách v pátek 2. února a poté ještě v době jarních prázdnin okresu Hradec Králové 19. až 25. února. Hlavní sezona skicentra je od 24. prosince do 19. března.

Skibus je přímou linkou a po trase do lyžařského centra Deštné v Orlických horách nikde jinde nezastavuje. „Jízdné bude možné platit jak v hotovosti, tak městskou kartou, přičemž bude i letos úhrada městskou kartou zvýhodněná. Lyže odveze autobus zdarma,“ říká vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. Jednosměrné jízdné na trase Hradec Králové – Deštné (nebo opačně) bude stát 70 korun při platbě v hotovosti, zpáteční v tomto případě přijde na 130 korun. Při použití městské karty cestující zaplatí 55 korun, za zpáteční 105 korun.

„Po příjezdu v 9 hodin na parkoviště přímo pod sjezdovkou v Deštném si cestující mohou ponechat svoje zavazadla ve voze. Po dohodě s řidičem je možné si ve skibusu v průběhu dne také odpočinout či vyměnit věci,“ dodává František Meduna. Na zpáteční cestu skibus vyrazí v 16.15 hodin.

Při předložení jízdenky ze skibusu poskytuje Skicentrum Deštné 10% slevu z celodenní jízdenky (490 Kč) a čtyřhodinové jízdenky (390 Kč).

V případě neodpovídajících sněhových podmínek, kdy nebude skibus vyjíždět, bude vždy informace zveřejněna v aktualitách na www.dpmhk.cz, nebo si je možné pro aktuální ověření provozu zavolat v pracovní dny od 7 do 15 hodin na telefon 495 089 258.

V Hradci Králové mohou cestující do skibusu nastoupit v těchto časech na těchto zastávkách:

7.15 hod. Podzámčí (konečná)

7.20 hod. Benešova (směr město)

7.25 hod. Hotel Garni (směr město)

7.40 hod. Terminál Hromadné Dopravy (nástupiště F3)

7.50 hod. Adalbertinum (směr Magistrát města)

8.00 hod. Alessandria (ulice Bratří Štefanů - směr Stoletá)

Autobusy a označníky zastávek jsou označeny nápisem SKIBUS.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme