Štítky: | postižení | sociální služby |

V Roudničce kraj postaví domov pro zdravotně postižené

Náhled budoucí stavby.
Náhled budoucí stavby. | autor: pridos.cz

Královéhradecký kraj postaví v hradecké místní části Roudnička nový domov pro osoby se zdravotním postižením. Nové zařízení vznikne na místě bývalého národního výboru a předpokládané náklady dosáhnou přibližně 74 milionů korun. Kraj na stavbu získal dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve výši 54 milionů korun.

Královéhradecký kraj chce stavbou nového zařízení v Roudničce navýšit kapacity pobytových služeb sociální péče komunitního charakteru pro osoby s postižením a současně zvýšit místní dostupnosti tohoto typu služeb pro obyvatele Královéhradeckého kraje.

Díky tomuto projektu vznikne na okraji Hradce Králové nový a plně vybavený domov pro 18 klientů se zdravotním postižením. Každý bude mít k dispozici jednolůžkový pokoj, přičemž šest těchto pokojů utvoří jednu domácnost s vlastní kuchyní, koupelnou, toaletou a společenskou místností. Pobytové zařízení pro klienty s mentálním a kombinovaným postižením na Hradecku zatím chybí.

Náklady na demolici bývalého okresního výboru a stavbu nové budovy a její následní kompletní vybavení bude stát téměř 74 milionů korun. Královéhradecký kraj získal na tento projekt dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Dům bude provozovat Domov Dědina Opočno.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Odlehčovací služba v Honkově ulici funguje už rok. Zájem neustále roste

Koncem června loňského roku zahájila provoz odlehčovací služba v Honkově ulici. Provozovatelem zařízení, které město vybudovalo, se stala společnost Sociální služby města Hradec Králové. První klienti sem nastoupili 27. června a do dnešního dne se pracovníci Sociálních služeb…
Čtěte více

Ze tří bytů vzniklo centrum určené pro lidi s autismem

V Šafaříkově ulici vznikly nové městské prostory určené pro denní centrum osob s diagnózou poruchy autistického spektra. Zřídily se na základě požadavků sociálního odboru hradeckého magistrátu. Denní centrum vzniklo stavebními úpravami tří bytů v Šafaříkově ulici čp. 764.…
Čtěte více

Mentálně postižení se budou učit žít v samostatných domácnostech v domě na Pražském předměstí

Zázemí pro osoby s mentálním či kombinovaným postižením by mělo nově vzniknout v Hradci Králové. Chystá ho Kálovéhradecký kraj. Pro tyto účely zrekonstruuje dům na Pražském předměstí a vytvoří zde prostor pro šest klientů ve dvou domácnostech. Nová služba začne fungovat do dvou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme