V regionu se kradou SPZ

Na Královéhradecku přibývá lidí, kterým zmizely z vozidla registrační značky. Podle policistů je zloději kradou ze všech druhů aut a to především v nočních hodinách. „Od začátku letošního roku se ztratilo nebo bylo ukradeno už přes 50 státních poznávacích značek, těchto případů přibývá,“ potvrdila Martina Bartáková, tisková mluvčí Policie České Republiky Hradec Králové.

Policisté a pracovníci odboru dopravy apelují na řidiče, kteří budou okradeni, aby vše ihned nahlásili. „Určitě je potřeba dám nám to vědět nejdéle do deseti pracovních dnů,“ zdůraznila Pavla Černá, vedoucí odboru dopravy. Jde především o to, aby řidič předešel zneužití jeho ukradené registrační značky, kterou může zloděj umístit na své auto a posléze způsobit nehodu nebo nějaký trestný čin. „Řidič zaplatí za novou přední značku dvě stě korun, stejně tak i za zadní a navíc ještě poplatek padesát korun,“ dodala Černá.
Policisté radí řidičům, aby státní poznávací značky měli přišroubované.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.4.2008 11:25
jezek (neregistrovaný)
Policisté mě při kontrole asi před dvěma roky seřvali, že mám značku přišroubovanou. měli by se nejdříve dohodnout oni a potom vydat jasný pokyn. Top bychom však po některých chtěli asi mnoho.
16.4.2008 18:19
rzr (neregistrovaný)
Policisté by spíš měli radit řidičům, aby ihned nahlásili ztrátu RZ prvnímu policistovi, kterého potkají, nebo nejlíp na 158. od čeho si policii platíme, že.
Jinak si na jejich účet někdo "nakoupí" benzín a potom se bude majitel divit, až za ním přijde vymahačská agentura.
Vzhledem k tomu, že jsem montoval značky nedávno, tak aktuálně lze RZ přimontovat šrouby, nýty, nebo to zacvaknout do schváleného držáku.Ale to určitě neplatí odjakživa. Já použil nýty....
17.4.2008 13:38
Honza (neregistrovaný)
Policie radi prisroubovat :))), to si jako myslej, ze sou lidi blby nebo co? No nic, ja ji teda asi privarim :)) A nebo ji pak cornu nekomu jinemu :)))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme