V Regiocentru vznikne kavárna, obsluhovat budou postižení

Návštěvníkům Regiocentra v Hradci Králové začne od příštího roku sloužit nová kavárna. Hosty v ní budou obsluhovat lidé s mentálním postižením, což bude přispívat k jejich lepšímu začlenění do společnosti. Stavba bistra U dvou přátel bude zahájena oficiálně zítra poklepáním základního kamena.

„Zřízení kavárny, kterou bude provozovat obecně prospěšná společnost Skok do života, je jeden z celé řady projektů. Výstavba bistra bude stát zhruba čtyři miliony korun. Hlavní stavební práce začnou v srpnu a potrvají do konce letošního roku,“ dodal náměstek hejtmana Vladimír Derner, který má na starosti sociální oblast. První návštěvníky by tak bistro U dvou přátel mohlo přivítat v lednu příštího roku. Lidé s mentálním postižením, kteří zde budou obsluhovat, budou mít příležitost k začlenění do pracovního procesu, samostatnému bydlení a učení nových věcí.
„Lidé s mentálním postižením mají velkou chuť pracovat, ale jejich uplatnění na volném trhu práce je velmi obtížné. Nyní budou moci s přiměřenou podporou poskytovat návštěvníkům Nového pivovaru kvalitní služby v oblasti rychlého občerstvení a kavárenství,“ uvedla Kateřina Drábková Bíbusová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Skok do života.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.6.2011 21:18
Hradecan  (Nováček)
Jako nápad je to dobrý začleňovat lidi s postižením do společnosti,ale určitě budou chtít všichni pracovat?A jak to bude s odměňováním?Lidé s mentálním postižením nemají zkušenost s penězi...a nebo jim to ošetřovatelé uloží do trezoru?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme