V pivovaru už jsou dokončovány některé místnosti

Zajímavý pohled nyní nabízí pracovní ruch na rekonstrukci bývalého pivovaru na administrativní centrum Královéhradeckého kraje. Zatímco v jedné části těžké stroje bourají staré zdi, o kus dál už štukatéři dokončují interiéry některých místností.
pohled na staveništěWIDTH: 250px; HEIGHT: 167pxNejblíže ke konečné podobě již mají interiéry historických kanovnických domů, kde dříve sídlilo ředitelství pivovaru. Budovy mají nová okna a opravené střechy. Ve většině jejich místností jsou již hotové vnitřní omítky včetně maleb, na chodbách je položena nebo se dokončuje dlažba. "Osm hotových kanceláří ve druhém patře dočasně slouží vedení stavby. Po dokončení by tyto prostory měla využívat například agentura Czechinvest," řekl radní Královéhradeckého kraje Tomáš Šubert.
Kanovnickými domy se nynější návštěvník dostane po provizorní visuté lávce do areálu budov, které budou využívat studenti Univerzity Hradec Králové. Místnosti budoucích univerzitních učeben a kabinetů prosvětlují nově vybourané obloukové otvory do kterých budou vsazeny výkladce. Z těchto prostor je nevšední výhled k hradeckému zimnímu stadionu či na novou budovu Krajské knihovny.
"Prostory univerzity rozšíří také venkovní terasa, na kterou bude přístup z učeben. Předpokládáme, že většina stavebních prací v interiérech by měla být dokončena do konce letošního roku, s výjimkou prací na objektech naproti budově Telecomu, a podzemního parkingu. Tam práce zpozdilo zajištění a podchycení archeologických nálezů," řekl koordinátor projektu Marian Martynek.
Na univerzitní objekty navazuje budova, ve které bude sídlit krajský úřad. V těchto prostorách se již rýsují půdorysy budoucích kanceláří a jednacích sálů. Stavbaři již také začali budovat na terasách nad Komenského ulicí schodiště, které lidem umožní nový přístup do historického centra krajského města od zimního stadionu.
Průčelí budov bývalého pivovarského areálu směrem do Komenského ulice během několika dní zahalí lešení: stavbaři se pustí do rekonstrukce fasády. Bourací práce stále probíhají v budově bývalé sladovny na třídě ČSA. V jejím sousedství směrem ke křižovatce třídy ČSA s Chmelovou ulicí začínají stavbaři stavět osmipatrovou budovu, ve které vznikne nový sál zastupitelstva, restaurace a plochy pro kanceláře soukromých firem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme