V parkovacím domě RegioCentrum začne plnohodnotný provoz

Plnohodnotný provoz v parkovacím domě RegioCentrum Nový pivovar by měl začít v únoru. V garážích, které se nachází pod objektem bývalého pivovaru v Hradci Králové, je k dispozici přes čtyři sta parkovacích míst. Soukromá společnost Atol, která provozuje parkovací systém ve městě, investovala do technologie a zařízení parkovacího domu zhruba 2,5 milionu korun.

Jak uvedl předseda představenstva Atolu Jiří Slánský, k 20. lednu byl vyhodnocen a ukončen zkušební provoz technologie parkovacího domu RegioCentrum. Samoobslužná technologie vjezdu a výjezdu je funkční v souladu se zadáním a umožňuje provozovat parkovací dům v režimu předplacených karet i jednorázové hotovostní platby jak mincemi, tak papírovými bankovkami. Podle Slánského se řidiči zatím s režimem parkovacího domu zatím sžívají. Je třeba mimo jiné pamatovat na skutečnost, že pro jednorázově platící hosty je lepší nejdříve po ukončení parkování zaplatit u samoobslužné pokladny a pak teprve usednout do vozidla a odjet k výjezdu. V opačném případě pak platící zákazníci blokují výjezd ostatním uživatelům, kteří mají již zaplaceno, nebo jsou držitelé karet. Na základě poznatků však již došlo začátkem minulého týdne  k trvalému otevření vjezdové a výjezdové brány z ulice Komenského. Zajímavostí je, že včera projelo  registračním systémem parkovacího domu již pět tisíc vozidel. Systém je v provozu 28 dní.
Obyvatelům Hradce je určeno 266 míst, kteří za celoroční parkovací kartu zaplatí 3 600 korun. Cena karty pro  místní  podnikatele je 12 tisíc korun. Parkující hosté mohou využít ke krátkodobému stání 199 míst, 27 míst je přizpůsobeno pro invalidní občany. Jedna hodina stání vyjde na 15 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
30.1.2008 07:47
MIREK (neregistrovaný)
Rád bych někde dohledal a nahlédl do podkladů, co vlastně stálo firmu ATOL tolik peněz? Do čeho všeho ATOL investovalo své prostředky? Automat se závorou, či snad kamerový systém? Co vlastně stálo tolik peněz?
Víte to někdo?
30.1.2008 08:21
Diviš (neregistrovaný)
Mirku přece spropitné!!!!!!!
30.1.2008 08:52
jpa (neregistrovaný)
Ale to je přece klasika - na outsourcigu si bude Atol 30 let odsávat zisk (právnické služby, poradenské služby, servisní služby atd. atd.) a městu nezbyde než na to jenom koukat...
JPA
30.1.2008 10:23
MIREK (neregistrovaný)
Ještě že máme zástupce města v dozorčí radě ATOLu. Jistě to všechno odpovědně zkontroluje, za těch pár korun, co dostává, jako člen dozorčí rady.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme