V novém parkovacím domě letos určitě nezaparkujeme

Město převzalo další parkovací dům. Díky umístění v Kollárově ulici hned za hotelem Černigov by mohl výrazně odlehčit přeplněným ulicím hradeckého centra. Neulehčí. A to nejméně do konce roku. Město se zatím nerozhodlo, kdy do garáží pustí auta.

Garážový dům vyrostl ve vnitrobloku na místě bývalé hradecké mlékárny. Jak uvedl Hradecký deník, od začátku byla stavba provázena problémy. Termín dokončení se dvakrát odkládal, především kvůli krachu hlavního dodavatele. Třetí odklad město nepovolilo, zato chce investorovi krátit příspěvek 12 milionů za vybudování veřejně prospěšné stavby.
Původně měl parkovací dům otvírat už na konci roku 2008. Nyní je hotov, ale město s jeho zprovozněním váhá. Radní se totiž neshodli, komu má dům sloužit, a zastupitelé ještě neschválili kupní smlouvu. „Zatím jsme se nerozhodli, jestli bude pouze pro rezidenty z okolí, nebo také pro obrátkové parkování. Pokud dům rozdělíme a jedno patro vyčleníme pro hosty, musí se udělat ještě drobné úpravy,“ řekl Hradeckému deníku náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Nový parkovací dům nabídne 102 místa k stání. Jeho stavba přišla přibližně na 75 milionů korun. V konečné podobě projekt ještě počítá například se zelení na střeše objektu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.12.2009 12:26
pája (neregistrovaný)
Nevím jak mám nazvat naše pány radní,když dům už stojí a oni nevědí jak bude fungovat,ale tak je to se všemi veřejnými zakázkami v našem "salonu" republiky.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme