Štítky: | Městské lesy |

V městských lesích vás mohou překvapit studenti s dotazníky. Zkoumají, co vás v lese baví

| autor: hradeckralove.cz

Ještě téměř rok budete moci v hradeckých lesích potkat studenty s dotazníky. Probíhá tam od května za pomoci studentů katedry sociologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové sociologický průzkum. A k čemu to bude dobré? Lesníci se chtějí díky průzkumu dozvědět, jak atraktivním rekreačním zázemím jsou pro návštěvníky hradecké městské lesy. Podobný průzkum v historii městských lesů nikdy neprobíhal.

Sociologické šetření bude probíhat vždy jeden den v měsíci, kdy se budou monitorovat všechny významné vstupy do městských lesů. „Studenti budou zjišťovat například jaká je průměrná návštěvnost městských lesů, a to během jednotlivých měsíců, zohledňovány budou také pracovní dny i víkendy. Z celkových údajů také určíme strukturu návštěvnosti rozdělenou na chodce, běžce, bruslaře a cyklisty,“ popsal průběh sociologického průzkumu zástupce ředitele Městských lesů Hradec Králové Radek Jůza.

Během roku, kdy bude průzkum probíhat, budou návštěvníci lesů dostávat i dotazníky. „Údaje z těchto anonymně vyplněných dotazníků nám dokreslí další velmi důležité skutečnosti o návštěvnících příměstských lesů. Například za jakým účelem a jak často lidé lesy navštěvují, jakému typu lesa dávají přednost nebo odkud do městských lesů přijíždějí. Dotazníky obdrží lidé v místech, kde je větší koncentrace osob, v blízkosti bufetů, u rybníku Výskyt. Chtěl bych touto cestou poprosit veřejnost o ochotu spolupracovat na tomto projektu, protože tyto údaje jsou pro nás velmi cenné,“ uzavřel ředitel Městských lesů Milan Zerzán.

Městské lesy Hradec Králové už mají k dispozici první údaj ze sociologického průzkumu. Z něj vyplývá, že ve středu 18. května 2016 se v hradeckých městských lesích za příjemného sluečného počasí pohybovalo přibližně 2 500 lidí. Kompletní čísla celého sociologického šetření ale budou k dispozici až v červnu příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme