Štítky: | Městské lesy |

V městských lesích se zatím neběžkuje, chybí sníh

Sníh, tak ten v hradeckých lesích zatím chybí | Foto: MorgueFile
Sníh, tak ten v hradeckých lesích zatím chybí | Foto: MorgueFile

Městské lesy, které obyvatelé Hradce Králové využívají také v zimním období ke svým sportovním aktivitám a trávení volného času, hlásí prozatím nedostatek sněhu. A tak doposud nejsou připravené ani trasy pro běžkaře. 

Pro přípravu běžkařských stop zatím letošní zima nenadělila dostatek sněhu - je totiž potřeba souvislá vrstva sněhové pokrývky ve výšce alespoň 10 centimetrů. 

Běžecké stopy budou, slibují v královéhradeckých městských lesích, ale zatím není dostatek sněhu. „Stopy děláme vždy před víkendem, ale podmínkou je stálá vrstva nejméně 10 centimetrů sněhu. Pokud napadne sníh, jsme připraveni běžkařům vyhovět,“ uvedl Milan Zerzán, ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové. Zmíněná deseticentimetrová vrstva sněhu ale musí ležet na lesních cestách a tam bývá sněhu vždy méně než ve volné přírodě.  

Pracovníky královéhradeckých městských lesů v zimním období upraví až 25 kilometrů menších lesních cest, které se pak stanou trasami pro běžkaře. "Běžecké stopy se přitom vyhýbají páteřním komunikacím typu Hradečnice nebo Písečnice, které musejí zůstat průjezdné i v zimě," doplnil ředitel Zerzáň a dodal, že zařízení, kterým se běžkařská stopa v lesích vyznačuje je autentickým výrobkem královéhradeckých lesníků. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme