V lokalitě Aldis se zase staví

Stavební ruch v okolí kongresového centra Aldis v Hradci Králové opět ožívá. V jedné z nejatraktivnějších lokalit města v těchto dnech začaly těžké stroje s přípravou stavebních prací pro nový katastrální úřad. Píše o tom dnešní MF Dnes.
Nový objekt pro zhruba 250 pracovníků vzniká mezi administrativním centrem Gist a komunikací vedoucí do centra města. Termín dostavby je naplánován již na listopad příštího roku. Moderní objekt sloučí několik pracovišť katastrálního úřadu na jedno místo. „V současné době máme přes dvě stě šedesát zaměstnanců. Pětadvacet z nich pracuje v Pardubicích, další pracoviště máme na Ulrichově náměstí v Hradci Králové a ředitelství sídlí v hradecké v Chmelově ulici. Stěhování pozemkových knih a dalších materiálů bude náročné, ale budeme na ně mít pojízdné regály, které nám výrazně usnadní práci,“ řekl deníku ředitel Katastrálního úřadu pro Královéhradecký kraj Jiří Žíla.
Výstavba objektu katastrálního úřadu není zdaleka jediná, která je pro následující měsíce v Hradci Králové naplánována. Společnost Aldis chce zrekonstruovat chátrající bývalé sídlo odborů ve svém těsném sousedství na hotel. Společnost Unimex Group plánuje poblíž Aldisu výstavbu dvou víceúčelových bytových domů. V dohledné době pak bude patrně obnovena výstavba polyfunkčního domu s garážemi od společnosti Betonstav.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme