V Kuklenách vznikne nová školka pro 50 dětí

V hradeckých Kuklenách má ještě letos vzniknout nový mateřská škola pro 50 dětí. Se svými dvěma třídami by měla alespoň částečně odlehčit výraznému převisu poptávky po místech v předškolních zařízeních ve městě.

Školku Hradec postaví moderní montovanou metodou, která je rychlá, levná a lze u ní v budoucnu snadněji měnit účel i dispozice stavby. Ve městě se bude jednat o novinku. Celá školka i s vybavením, hřištěm a okolními úpravami přijde zhruba na 10 milionů korun. „Veškeré lhůty jsou díky tomu, že stavba bude montovaná, mnohem kratší. Samotná montáž trvá kolem dvou měsíců,“ vysvětlil Hradeckému deníku Valentýn Avramov. „Nejedná se o kontejnerovou stavbu, bude to vypadat úplně normálně. Byli jsme se podívat na jednu takovou školku v Pardubicích,“ popsal Deníku budoucí podobu školky náměstek Leoš Kučera.
Nová školka by měla začít fungovat od září 2011. Nedostatek míst v předškolních zařízeních tak už v tomto školním roce nevyřeší. Podle magistrátu se do školek letos přihlásilo asi 1300 dětí, k dispozici je ale pouze 800 volných míst. Celkem je v hradeckých školkách zhruba 2600 míst. „Mezi přihlášenými jsou i děti, které nemají trvalé bydliště v Hradci Králové a nemusejí také splňovat všechna kritéria, která jsou oproti minulému roku ze strany úřadu zjednodušená a závisí spíše na jednotlivých ředitelkách, co uznají za důležité,“ řekla Hradeckému deníku Alena Synková, vedoucí odboru školství hradecké radnice. Místo ve školce většinou nezískají nepracující matky a mimohradečtí.
Pokud se nová školka osvědčí, je podle primátora Zdeňka Finka možné, že podobný systém město v budoucnu využije i v dalších městských lokalitách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme