V hradeckých mateřských školách bude více míst

Radnice v Hradci Králové plánuje v příštím školním roce zřízení přípravných tříd, které jsou určeny dětem s odkladem povinné školní docházky. Přípravné třídy nabídne osm hradeckých základních škol.

„Přípravné třídy otevíráme  ze dvou důvodů. Základní školy se postupně vyprazdňují, to bude trvat do roku 2011 až 2012. Na druhé straně nastal přetlak v mateřských školách. To znamená, že děti s odkladem školní docházky přesuneme do přípravných tříd při základních školách,“ uvedl náměstek primátora Martin Soukup. Vzdělávání v  přípravných třídách bude podobné režimu dne v mateřské škole a zaměří se na potřeby dětí věkové skupiny šest až sedm let. „Je to jakýsi mezistupeň mezi mateřskou a základní školou. Učit zde budou učitelé mateřských škol i z prvního stupně základních škol,“ řekl náměstek Soukup. Jestliže rodiče požádají pro své dítě o odklad a projeví zájem o vzdělávání v přípravné třídě, sdělí to při zápisu do prvních tříd. „Míst máme vytvořených zhruba 150. Otázkou bude, jak toho rodiče využijí. Tím uvolníme místa v mateřských školách,“ sdělil Soukup. Radnice musí vybavit přípravné třídy vhodným zařízením. „Náklady budou jen v řádu  statisíců. Platy pokryjeme ze státního rozpočtu,“ dodal Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme