V hradeckém Tescu prodávali zkažené maso

Zkažené kuřecí maso prodával hypermarket Tesco v Hradci Králové. Maso bylo zelené a zapáchalo. Závadný výrobek objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce, reklamovat ho přišli i zákazníci. Uvedla to dnes ve svých zprávách TV Nova.

Maso v balíčcích páchlo a mělo nazelenalý povrch. Trvanlivost výrobku přitom byla v pořádku. Inspektoři hned kuřecí stehna stáhli z prodeje. Podle Novy se nyní šetří, zda maso bylo už prošlé, ale znovu přebalené, nebo zda k poškození došlo špatným skladováním. Tescu každopádně hrozí pokuta až 3 miliony korun. "Nastavíme lépe kontroly kvality tak, aby to vyhovovalo všem našim normám," omlouvala v televizi chybu mluvčí řetězce Jana Matoušková.
Řetězec Tesco má v Hradci Králové tři prodejny. TV Nova však ve svém spotu zobrazovala pouze záběry Brněnské třídy, tedy z bývalé prodejny Carrefour. Zda bylo závadné maso objeveno i v dalších dvou hypermarketech, ze zprávy nevyplývá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.8.2006 20:17
Pája (neregistrovaný)
maso
Jo,to maso jsem tam viděl,šlo o kuřecí stehna.Tesco jsou hovada,který si zasloužej pokutu 3x větší než jim hrozí.Nakonec zase vyváznou jen s důtkou.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme