V Hradci začíná Truckfest

Majitelé kamionů a trucků ovládnou o víkendu královéhradecké letiště. Koná se tu každoroční setkání těchto aut nejen z Čech, ale i ze zahraničí. Jde o jednu z největších akcí tohoto typu v Evropě.
První účastníci srazu začnou najíždět již během dnešního dne. "Zatím tu máme dva americké trucky a další dorazí kolem poledne, největší nával ale přijde vpodvečer," potvrdil jeden z pořadatelů Josef Štefka. Dnešní den je ve znamení příprav celého areálu. Většina účastníků setkání přijede dnes kolem osmnácté hodiny. Své čtyřkolové miláčky budou leštit a chystat na zítřejší den.
Brány letiště se veřejnosti otevřou zítra úderem deváté hodiny. O dvě hodiny později startuje spanilá jízda přes celé město. Kamiony se při ní předvedou ve své největší kráse, naleštěné, obohacené o nejrůznější doplňky. Po projížďce se všichni vrátí zpět na letiště a program bude pokračovat.
Diváci se mohou těšit na závody ve sprintech na dvě stě metrů, jízdu zručnosti v kategoriích dodávka, náklaďák, tahač. Na večer je připravena soutěž o nejosvětlenější vozidlo. Chybět nebudou ani koncerty. Představí se tu  Santana & friends, Harlej, AC/DC Špejbls Helprs. Vyvrcholením sobotního večera bude velkolepý ohňostroj.
V neděli program pokračuje opět devátou hodinou. Dopoledne se uskuteční finále sprintů a jízdy zručnosti a budou vyhlášeny výsledky seriálu Král středoevropských truckerů, které se účastní řidiči z Čech, Slovenska, Maďarska a Polska. Své umění na motorce tu kolem patnácté hodiny předvede Mirek Lisý. Nedělní program skončí oceněním nejhezčího trucku srazu a sprintem Hondy CRX .
Pochopitelně nebude chybět ani doprovodný program a nejrůznější soutěže. Pro děti je přichystána skluzavka, autodrom a další atrakce. Příslušnice něžného pohlaví by se měly soustředit na nedělní patnáctou hodinu, kdy vypukne "truckerský babinec" neboli setkání řidiček trucků. Milovníci bodypainting si rovněž přijdou na své. Budou tu stánky s občerstvením, výstavy modelů, obchůdky s drobnostmi.
Policisté apelují na řidiče, aby od dnešního dne projížděli kolem královéhradeckého letiště s maximální opatrností, především dnes v podvečerních hodinách a zítra dopoledne.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.9.2007 09:46
Brain (neregistrovaný)
Spanilá jízda? Ona snad nějaka byla? Peknej podraz na lidi se povedl organizatorum Truck Festu. Je to hnus!
22.10.2007 13:37
MIREK (neregistrovaný)
Spanilá jízda
Chyběla ti spanilá jízda? Tak se postav na Brněnskou nebo někam na Gočárův okruh a budeš mít spanilou jízdu kamiónů celý den.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme