V Hradci začíná jazzový festival

Hradec Králové se už v pondělí 16.října promění v jedno velké jazzoviště. 12. ročník mezinárodního festivalu Jazz Goes To Town potrvá do soboty. Tradičně se bude hrát na minimálně deseti místech jako jsou kluby, hospody, náměstí, kino, divadlo, sál Filharmonie Hradec Králové a Kongresového centra Aldis.
Jak uvedl významný slovenský jazzmana Peter Lipa, autor dramaturgie, na letošním festivalu se odehraje pětatřicet koncertů. Poprvé se tu představí nejlepší jazzový vokalista současné doby Američan Kurt Elling. Velkým lákadlem bude i vystoupení kamerunského baskytaristy a zpěváka Richarda Bony. Českou scénu zastoupí např. Dan Bárta and Robert Balzar trio. V hospůdkách dostanou příležitost také mladí hradečtí jazzoví muzikanti.
Pořadatelé festival obohatili o řadu doprovodných akcí. V Galerii moderního umění se v rámci jeho zahájení odehraje hudebně-vizuální performance Jana Steklíka autora festivalového loga, nazvaná "Jazz Ducks Walks To  Town". V kině Centrál bude nainstalována "live" fotografická výstava "Jazz den po dni", kde budou hned následující den doplňovány fotografie z předchozích koncertních večerů.
Ceny vstupenek na hlavní koncerty se pohybují od 200 korun. Celotýdenní permanentka stojí 950 korun. Podrobný program festivalu a ceny jednotlivých koncertů jsou uvedeny na webových stránkách www.jazzgoestotown.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme