V Hradci začal Evropský týden mobility


Hradec Králové se připojil k letošnímu ročníku Evropského týdne mobility. Tato akce evropského významu má za cíl podpořit ve městech využívání šetrných forem dopravy jako jsou pěší chůze, cyklistika, městská hromadná doprava a další.
Na úvod proběhl v neděli šestý ročník Město na kolech, který pořádala Česká asociace Sport pro všechny. Trasu Hradcem mohli projet všichni, kteří mají prostředek poháněný vlastní silou. Ve středu 19. září se uskuteční na Masarykově náměstí akce „Ulice pro všechny“, která je určena všem Hradečákům. Mohou se zúčastnit malování na téma „Co mi chybí v mém městě“ nebo stavění krabicových ulic se vším, co do nich patří. Své názory na téma možnosti cyklistiky v Hradci budou moci obyvatelé vyjádřit na „zeď pravdy“. Artkino Centrál připravilo promítání krátkých filmů s ekologickou tématikou. Jak uvedli Pavel Šubrt a Martina Stuchlíková z odboru strategie a rozvojových projektů města, uskuteční se také dotazníkové šetření na téma Cesty dětí do školy a zpět, které je zařazeno mezi indikátory kvality života obyvatel města. Respondenti jsou žáci všech osmnácti základních škol. Ty navštěvuje asi 7 500 dětí. Průzkum sleduje nejen způsob dopravy dětí do školy, ale všímá si i bezpečnosti. Zjišťuje kritická místa, která děti při své cestě musí překonávat.
Uvedené dotazníkové šetření je v Hradci prováděno každé dva roky a má pomáhat při realizaci opatření ke zlepšení bezpečnosti dětí při jejich pohybu po městě. Výsledky průzkumu zároveň umožňují monitorovat spádovost jednotlivých škol.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme