V Hradci vznkonou tři nová záchytná parkoviště

Tři nová velkokapacitní parkoviště by měla vzniknout v Hradci Králové. Měla by být koncipována jako záchytná a umožnit plynulý přestup z auta na městskou dopravu. Nejméně dvě parkoviště už mají přijít do realizační fáze. Starat se o ně má Atol.

Problémy s hledáním volných parkovacích míst v centru má pomoci řešit záchytné parkoviště ve směru od Pardubic. „V průběhu dubna chceme podat žádost o územní povolení na plochu v Jungmannově ulici. Hodláme tam pro začátek vybudovat parkoviště pro sto aut. Městu se podařilo získat další pozemky, takže kapacita se může časem i navýšit,“ řekl Hradeckému deníku šéf společnosti Atol Dušan Čížek. Placené parkoviště by mělo přes noc sloužit i místním. Cena ale zatím není jasná.
Další parkovací stání budou u nového bazénu. Tady však budování nemůže začít dřív, než novostavbu úplně vyklidí dělníci. Atol zde počítá i se zřízením kamerového systému. „Obě parkoviště budou lidem sloužit do jednoho roku,“ slibuje v Deníku šéf Atolu Čížek. Třetí plocha se pro řidiče má otevřít nedaleko hlavního nádraží. Spolu s obchodním centrem by zde měl vzniknout i parkovací dům.
I nová záchytná parkoviště budou placená, řidiči by si zde ale měli kupovat parkovací lístek, který bude současně sloužit jako zpáteční jízdenka na městskou dopravu. Samotné MHD by pak měla podle zjištění Hradeckého deníku v místech záchytných parkovišť posílit svoje linky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.4.2010 06:47
Honza (neregistrovaný)
Koukam, ze krom Jungmanovky vsechno na okraji mesta :)))....to zase budou ceny :(
6.4.2010 10:30
faultfinfer (neregistrovaný)
Na plánovaném "záchytném" parkovišti v Jungmannově ulici, je vidět klasický příklad toho, jak si lze nalézt pouhou záminku k tomu, aby se začalo placené parkování rozlézat i sídlišť v HK. To jak je zde napsáno, že hodlají vybudovat parkoviště pro 100 aut, je úsměvné, protože by zde mělo být přesněji napsáno, že bude zabrána plocha stávajícího parkování pro občany sídliště a bude zde zřízeno placené parkování. Je to jen další lumpárna na lidi v této lokalitě.
Které sídliště bude další??
6.4.2010 15:38
Ferdinand (neregistrovaný)
Tak pokud to v Jungmannově ulici bude místo toho roští co je mezi Oplem a rodinnými domky, tak nemám námitek, ba naopak. Ještě ale není vyhráno. Je třeba, aby se tam lidi přijíždějící do města naučili parkovat a to bude dost potíž, páč ti co do HK jezdí, tak tu pracují a chtějí mít vše poblíž, aby pokud možno vystoupili rovnou před podnikem. Parkoviště v Malšovicích taky nebude žádná výhra, páč už tam bylo a tedy to nebude nic nového.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme