Štítky: | voda | fontány | pítko |

V Hradci vzniklo další pítko pro veřejnost. Je před zimním stadionem

Pítko pro veřejnost je před zimním stadionem.
Pítko pro veřejnost je před zimním stadionem. | autor: Královéhradecká provozní

Hradecké vodárny umístily před zimním stadionem ČPP Arény pítko pro veřejnost a včera tuto službu oficiálně předaly městu. Po akci zavlažování hradeckých stromů vodními vaky se jedná o další projekt, který přinese rozmístění nových pítek s pitnou vodou pro hradecké občany.

Nové pítko u zimního stadionu bylo slavnostně předáno vedením společnosti Královéhradecká provozní primátorce města Hradec Králové. Nabídne možnost občerstvení se zdarma a pohodlně pitnou vodou, která bude vodohospodáři pravidelně kontrolována. Doplní tak stávající hradecká pítka, která občanům slouží na Baťkově náměstí, u Adalbertina, na náměstí 28. října nebo v Šimkových sadech.

„Pítka se stávají oblíbenou součástí veřejných prostranství. Ocení je prakticky každý, chodci, cyklisté i pejskaři. Ve spolupráci s Královéhradeckou provozní jsme vybrali místo vhodné pro umístění pítka, a to v prostoru před zimním stadionem, kde je hlavní vstup do Jiráskových sadů, a kříží se zde několik tras pro pěší a cyklisty. Věřím, že si tento zajímavý a užitečný prvek postupem času všichni oblíbí“, řekla primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

„Veřejná pítka s pitnou vodou jsou velkým trendem. V mnoha českých městech se setkáváme s rozmísťováním nových pítek, fontán a dalších nápaditých vodních prvků“, uvedl František Barák, předseda představenstva společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové.

„Tyto vodní prvky nejen, že zpestřují veřejný prostor, ale podstatné jsou také pro zmírnění důsledků tzv. tepelných ostrovů, což jsou místa na náměstích nebo ulicích v centru města s vyšší teplotou než jejich okolí“, na závěr doplnil Tomáš Hosa, provozní ředitel Královéhradecké provozní.

Při rozmísťování pítek pro veřejnost by vodohospodáři rádi postupovali ve spolupráci s městem koncepčně a systémově. Již nyní připravují další pítko u lesního hřbitova, které v blízkosti lesní cesty Hradečnice poskytne jistě velké využití pro bruslaře, cyklisty a pěší návštěvníky městských lesů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Od ledna si Hradečáci připlatí za vodné a stočné

Cena vodného a stočného se v Hradci Králové od ledna zvýší. Hradečáci v příštím roce za vodné a stočné zaplatí 146,73 korun za metr krychlový, a to včetně DPH. Cena dodávky pitné vody a odkanalizování oproti letošnímu roku naroste v průměru o 12,7 procenta bez DPH. Od 1. ledna…
Čtěte více

Voda Hradečákům podraží až o dvacet procent

Na konci listopadu oznámily navýšené sazby některé vodárny v Královéhradeckém kraji. Zatím k nejvyššímu ohlášenému zdražení přistoupila hradecká společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové. Zatímco v letošním roce zaplatili hradečtí za vodné a stočné v…
Čtěte více

Kašna na Malém náměstí bude opět v provozu, možná bude mít na zimu střechu

Historická kašna na Malém náměstí v Hradci Králové bude od čtvrtka 24. září opět v provozu. V předchozích měsících procházela celkovou rekonstrukcí, kromě nového opláštění došlo také k výměně technologické části. Novinkou je umístění svatozáře nad sousoším sv. Jana Nepomuckého.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme