V Hradci vyrostou nové lávky pro pěší

Tři nové lávky pro pěší a cyklisty by měly během několika let vzniknout v Hradci Králové. Jedna spojí areál univerzity Hradec Králové s centrem města, druhá fotbalový stadion a hradeckou Slávii, třetí má stát u zimního stadionu a být součástí cyklistické stezky. Uvedla to ve svém regionálním vydání MF Dnes.

Lávka přes Orlici u fotbalového stadionu má být součástí jeho přestavby, která se plánuje v následujících čtyřech letech. Nejdřív se začne s realizací lávky u zimního stadionu. „Za několik měsíců bychom měli mít architektonickou studii a pokud nebudou jiné problémy, v příštím roce by zastupitelé mohli lávku zařadit do rozpočtu. Stát by mohla v roce 2010,“ řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Malý most u zimního stadionu bude určený pro pěší a cyklisty a náklady na jeho výstavbu mohou přesáhnout až 20 milionů.
Jedna z lávek měla již dávno stát u kongresového centra Aldis, její výstavba se ale v dohledné době nechystá. Proti zbudování této lávky protestovala mimo jiné i řada občanů, kterým vadilo kácení stromu a navíc ji považovali za zbytečnou. „Dáme si pozor, aby to nedopadlo jako s lávkou u Aldisu. Příprava podobných staveb není jednoduchá, potřebujeme se shodnout s Povodím Labe či orgány povodňové ochrany. Riziko možných potíží se budeme snažit minimalizovat,“ dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme