V Hradci vyrostlo letos šest stovek bytů

V letošním roce vyrostlo v Hradci Králové 598 bytů. Jedná se o novostavby, ale i o byty, které vznikly rekonstrukcemi. Informuje o tom Hradecký deník.

Proti loňskému roku vzniklo o 61 bytů více a další stavby se plánují i na rok příští. „Celkem v Hradci letos vzniklo 206 objektů. K tomu můžeme přičíst dvaačtyřicet bytů, které vznikly rekonstrukcemi. Demolicí nebo přestavbou bylo naopak zrušeno jedenáct příbytků,“ řekl Hradeckému deníku mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda.
Například společnost Orco Property Group chce v příštích letech postavit pět domů s 135 byty nebo firma Eube má v příštím roce v plánu postavit dva objekty s 230 byty. V nejbližších letech by také měly v okrajových částech Hradce Králové vzniknout nové čtvrtě, například Nové Plačice nebo Nové Farářství. Radnice zároveň předpokládá, že největší rozmach města bude především v okolí Kuklen. „Kromě stovek bytů tam vzniknou obchodní centra. Projekty jsou připravené, firmy čekají jen na přivedení dálnice.“ uvedl náměstek primátora Boris Herman. Další dva nové bytové domy se 112 byty a garážemi by měly vzniknout příští rok i na Moravském Předměstí poblíž fakultní nemocnice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme