V Hradci se začaly krást zadní dveře u felicií

Majitelé vozidel typu Škoda Felicie by měli být ostražití a zabezpečit svá auta. Policisté totiž v poslední době evidují stále více případů krádeží zadních dveří u tohoto typu automobilů. „Za poslední měsíce nám těchto odcizení přibývá. Hlavně v centru města a na Moravském předměstí a Tylově nábřeží,“ potvrdila Anna Pešavová, mluvčí Policie České republiky Hradec Králové.

Právě zadní dveře i felicií jsou nejvíc náchylné ke korozi. Koupě nových však přijde na přibližně sedm tisíc korun. Proto se stávají terčem zlodějů, kteří je pak prodávají dál. „Předpokládáme, že tyto dveře se ztrácejí na základě objednávek a dále je pak používají automechanici,“ dodala Pešavová.
Kdo však nemá auto dostatečně pojištěné, přijde ho oprava poměrně draho. „Nové dveře se pohybují od šesti do sedmi tisíc, dále se musí koupit různé vnitřní materiály jako šrouby, kabely, sklo a potom i s nalakováním se ta oprava může pohybovat až kolem dvaceti tisíc korun,“ vysvětlil Aleš Javůrek z královéhradeckého autoservisu.  Poškození majitelé mají navíc další starosti se zařizováním nové státní poznávací značky, kterou jim zloději většinou také odcizí.
Jedinou možností, jak krádeží předejít, je parkovat auto v uzamčené garáži, to je však pro většinu obyvatel královéhradecké metropole dost komplikované.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme