V Hradci se začaly kácet nebezpečné stromy

Centrum Hradce Králové bude chudší o několik vzrostlých stromů. V těchto dnech Technické služby města Hradce Králové začaly kácet stromy, které byly potenciálně nebezpečné pro své okolí. Jak píše dnešní MF Dnes, již před několika dny byly poraženy stromy před krajským soudem, o víkendu šly k zemi první stromy na Eliščině nábřeží u knihovny.

Ke kácení na nábřeží bylo určeno sedm nebo osm stromů. Stav těchto stromů byl podle odborníků špatný a neperspektivní. "V případě silnějšího poryvu větru by se mohly lámat, zejména ty krajní, kde jsou praskliny zcela evidentní. Bohužel je nešlo zachránit,“ cituje MF Dnes mluvčího hradeckého magistrátu Václava Svobodu. Na Eliščině nábřeží zmizí dva platany a několik lip, podobně dopadly i katalpy před krajským soudem. Kácení přitom nešlo odkládat, muselo být provedeno dřív než skončí období vegetativního klidu. Nešlo přitom o jednoduchou operaci. Stromy se musely postupně odřezávat postupně odvrchu. Pokácené stromy budou nahrazeny novými vzrostlými platany.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.3.2009 21:00
Ales (neregistrovaný)
uzasny,ze nam vsude kde muzou kacej stromy a pak to zaplacnou takovym nesmyslem jako,ze se zasadej novy .... no super! to me teda uklidni ... stejnak se vetsina z nas nedocka toho az dorostou :( .... hlavne me zarazi,ze se kacej i zdravy stromy :( jako by toho betonu tady nebylo dost :(
30.3.2009 12:13
Dan (neregistrovaný)
Peníze jsou důležité ...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme