V Hradci se uskuteční opět letecká přehlídka

Hradecká radnice hodlá podpořit zorganizování menší letecké přehlídky na letišti v Hradci Králové. Ta by měla proběhnout v polovině června příštího roku. Město slíbilo uvolnit na akci dva miliony korun.

"Město uvolní dva miliony korun na pořádání leteckých dnů. Půjde o jakýsi malý CIAF. Požádáme také krajský úřad, aby se finančně zapojil. Jde o další krok k tomu, aby se nám CIAF vrátil zpátky," uvedl primátor Otakar Divíšek. Prestižní leteckou přehlídku CIAF hostil Hradec Králové naposledy před pěti lety. Desátý ročník byl přestěhován na letiště do Brna, protože zdejší letiště opustila armáda a technické vybavení nevyhovovalo pro tak velkou akci. "CIAF je domluven i v příštím roce do Brna, přestože jsou tam problémy s vytížeností letiště. Zatím nevíme, zda se opět do Hradce vrátí," řekl náměstek primátora Josef Malíř. Radnice chce vyzkoušet, jestli letiště obstojí při pořádání jednodušší varianty leteckých dnů, bez účasti velkých letadel. "Je třeba odzkoušet letiště v novém provozním schématu," sdělil Malíř. Záměr radnice musí ještě schválit městské zastupitelstvo. O termínu akce s názvem International Flying Display se bude ještě jednat. "Předpokládáme měsíc červen. Je to otázka dohody, aby přehlídka nekolidovala s jinými akcemi," dodal Malíř.
Plánovaná letecká akce bude na hradeckém letišti v roce 2008 jediná, neboť Helicopter show se stane příští rok součástí mezinárodního kongresu Airmed v Praze. V roce 2009 proběhne Helicopter show opět v Hradci Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.11.2007 09:13
Petr21 (neregistrovaný)
pokus??
No na to že se jen pokusí jsou 2 miliony nějak moc, nemyslíte?? Všechny ostatní akce na letišti vydělávají a ještě slušně platí do obecního, pochopitelně to vyberou na vstupném.
Leteckých dnů je navíc všude dost (I v Pce Aviatická pouť, taky červen :-) ) A pokus o letecký den, který pořádalo hradecké letecké muzeum naposledy, byl i přes obrovské dotace docela slušný propadák v návštěvnosti :-(
Nebylo by vhodné podporovat stávající velké akce??? Myslím HipHop, TruckFest, TuningParty a tak??? Rozhodně mají lepší zvuk a prestiž po celé střední evropě, než nějaký regionální Flying Display :-(
29.11.2007 07:36
devill (neregistrovaný)
RE: pokus??
Ahoj Myslím si že CIAF má daleko lepší jméno v Evropě než si dokážeš představit. Kdyby k němu byl lepší doprovodnej program vydělá taky dost. A Aviatická pouť v P. stojí za.... :)
1.12.2007 15:33
Petr21 (neregistrovaný)
RE: pokus??
Jasně, ale CIAF tady stejně nebude, ty dvě mega chtějí poslat do akce jako je ta Aviatická pouť :-) Jo a o proslulosti CIAF kontra HIPHOp se asi dá diskutovat, běž se podívat kolik je tady cizinzů na HIPHOPu a kolik jich je na CIAFU :-) A že jsou na Hipu děcka?? No možná, ale děti bohatých rodičů a tím budoucí ředitelé, podnikatelé atd.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme