Štítky: | Kraj | Ekonomika |

V Hradci se setkali nejvýznamnější manažeři východních Čech

Ocenění manažeři z východních Čech | Foto: CA
Ocenění manažeři z východních Čech | Foto: CA

V úterý se v Hradci Králové uskutečnilo už tradiční Setkání oceněných manažerů Královéhradeckého a Pardubického kraje, na kterém byli představeni manažeři z východních Čech, kteří uspěli v celostátní soutěži Manažer roku.

Soutěž Manažer roku má už dvacetiletou historii, ale samotné setkání a ocenění východočeských manažerů se v Hradci odehrálo  posedmé. Záštitu nad ním přebraly oba kraje. 

Hlavním posláním setkání manažerů v Hradci Králové bylo především ocenění jejich práce a mimojiné také možnost, jak je představit široké veřejnosti a případně motivovat jejich další následovníky.

Představení se dočkali všichni manažeři z východních Čech, kteří se stali finalisty v celostátní soutěži Manažer roku. "Oba kraje vyslovily přání, aby ocenění manažeři byli představeni i zde v rámci obou krajů. Je to především proto, že u nás málokdo zaznamená, že se v Praze koná soutěž Manažer roku a že mezi finalisty je mnoho východočeských osobností," uvedla Iveta Tomšová z Centra andragogiky, které je pořadatelem východočeského setkání manažerů. 

Napříč Královéhradeckým a Pardubickým krajem bylo oceněno celkem jedenáct manažerů. Svého uznání se dočkal i pan Rudolf Černý, který pochází z Vysoké Mýta, a už v roce 1997 si ze soutěže Manažer roku odnesl nejvyšší ocenění. V letošním roce vstoupil do pomyslné síně slávy, za svou profesní kariéru se finalistou soutěže stal celkem pětkrát. 

Setkání manažerů navštíl mimo zástupců z Královéhradeckého a Pardubického kraje také třeba místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák anebo senátorka Miluše HorskáVelkým tématem v debatě po vyhlášení oceněných byly možnosti čerpání financí z Evropské unie. Především se hovořilo o tom, s jakými administrativními překážkami se dnes podnikatelé setkávají.

Na akci byl představen i nově založený Východočeský manažerský klub. Vznikl z prostého důvodu - manažeři z regionů to mají do Prahy někdy z ruky. "Proto jsme se rozhodli založit Východočeský manažerský klub, aby se ředitelé a majitelé firem mohli potkávat častěji, než jen jednou ročně při oceňování manažerů úspěšných v soutěži Manažer roku,“ uvedla Marie Jírů, ředitelka Východočeského manažerského klubu, který další setkání manažerů východních Čech plánuje na září.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více

Budoucí centrum ve Vrbenkách bude laboratoří nápadů. Muzeum chce víc komunikovat s veřejností

Zchátralá Vrbenského kasárna by se měla proměnit v unikátní kulturně kreativní centrum, které bude z regionálního i nadregionálního pohledu výjimečné. Královéhradecký kraj chce jejich rekonstrukci financovat také pomocí dotace z Národního plánu obnovy. Z výzvy na Rozvoj…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme