V Hradci se připravuje zákaz pití alkoholu na veřejnosti

Hradecká radnice se chystá schválit vyhlášku o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích. Ta by měla vejít v platnost již před vánočními svátky, uvedl to primátor Otakar Divíšek.
Připravovaná vyhláška, kterou se zabývala rada města, má vymezit lokality ve městě, kde bude požívání alkoholu omezeno. Vyhláška má pomoci v boji s bezdomovci, kteří pravidelně konzumují alkohol a obtěžují svým chováním kolemjdoucí. „Zároveň se zvýší pravomoc městské policie, která v současné době nemá nástroj k omezení tohoto jednání. Nebude tolik míst ve městě, kde se tito konzumenti shlukují,“ řekl Divíšek. Stížnosti obyvatel ukazují, že se v centru města jedná zejména o Eliščino nábřeží před budovou muzea a náměstí 28. října. „Nová vyhláška má umožnit uložení sankcí a vykázat osoby proti jejich vůli z určitých míst," dodal Divíšek.
Město půjde do rizika i s tím, že vyhláška může být napadnutelná soudem. Ukazují to zkušenosti z jiných měst. Obdobnou vyhlášku schválilo město Ústí nad Labem, které podle ministerstva vnitra překročilo své pravomoci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.9.2007 18:33
Honza (neregistrovaný)
Hezka pisnicka, ovsem si myslim, ze to je nejen omezovani osobni svobody, protoze se tady muze "chlastat" jak se nam chce, ale hlavne nevidim smysl akce. Pokud dobre vim, tak u Eliscina nabrezi se neschazeji bezdomovci, ale lidi kolem 18let, zapalena trava a krabicove vino. Takze policie nema pravo je sebrat?....vandalstvi, nedovolene drzeni omamnych latek v mnozstvi vetsim, nez malem a nakonec konzumovani alkoholu nezletilych. Ve finale me to nestve tolik jako kdyz si zamknu kolo u nadra a nevim zda-li az se vratim budu pul kola, nebo jen zadni kolo zamknute, nebo tam nebude vubec. Kolem lavicek nablito, smrad z moci, povalujici se socialove a smradlavi pankaci a jina verbes. Lavicky zdemolovany a hlasky typu " nemas drobacek " me privadi k otazce kde je mestka policie?.....pane cyklisto stmiva se a Vy nemate svetlo, tak to bude za petset...to je jednodussi pro 25policistu, kterej dostal maturitu od tatinka k narozeninam. Tohle je uz moc, tohle nema smysl, to je buzerace vetsiny lidi, kteri si chtej sednout nekde u Labe ve dvou a dat si vinko. Nezlob te se na me, ale jsou na reseni v HK jine veci. A mela by byt rada, ktera by kontrolovala kam smeruji penize z HK pokladny aj...chci jen rict : BLBOST
20.9.2007 19:14
Pája (neregistrovaný)
Tak tak,jenom bych ještě přidal smrad a naflusáno na zastávce u Grandu , V kopečku a v přilehlém parku.To je centrum jak noha.
21.9.2007 08:34
jpa (neregistrovaný)
Přesně tak to vidím taky, umravnit toho, kdo dělá bordel snad jde i podle současných zákonů...
JPA
21.9.2007 09:39
MIREK (neregistrovaný)
Žádný zákaz nic nevyřeší
Jak už zde bylo napsáno, stávající zákony určitě postačují k tomu, aby se toto v našich ulicích nedělo. Ale bohužel městská policie v našem městě nekoná tak, jak by konat měla. Ani sebelepší vyhláška tomu nezamezí, pokud to nebude městská policie kontrolovat. Pro MP je bohužel jednoduší buzerovat řidiče, popřípadě cyklisty. Od toho tu snad je policie dopravní.
24.9.2007 10:35
Hradečák (neregistrovaný)
cožejakožeco ???
Bezdomovci? haha..tímto se vysmívám panu primátorovi města Hradce poněwadž wětší blbost v Hradci nyní udělat nemohl..to aby se člowěk bál vyjít z hospody a sednout si nachcanej na lawičku bo co?..sakra proberte se pane primátore..zde již není diktátorský režim..a neustále prowádění mětských vyhlášek tohoto typu je pro smích nejen široké škále weřejnosti, ale wýsměch pro salon republiky a nawíše Našeho zastupitelstwa Hradce Králové...záwěrem bych Vám rád poděkoval za tyto práce neschopné vyhlášce pane Primátore a o co nejdelší udržení funkce..co si budem povídat, jste tam pro sebe a ne pro lidi..vidte;)
25.9.2007 10:32
Eraser (neregistrovaný)
RE: cožejakožeco ???
Pokud vím, tak i když česká abeceda má písmeno w, v českých slovech se používá písmeno v. A pokud chcete používat ostravské nářečí, tak byste měl vědět, že spojka "bo" neznamená "nebo", ale "protože".
25.9.2007 15:36
Hradečák (neregistrovaný)
RE: cožejakožeco ???
svoboda slova a nářečí Ty češtinářskej šprte..tady se hovoří na jiný téma než na můj neuhledně neupravenný pravopis

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme