V Hradci se připravte na dopravní problémy

Letní seriál dopravních uzavírek je tu. V Hradci Králové odstartuje v nejbližších dech. Letos se dotkne i těch nejzatíženějších silnic. I přes slabší prázdninový provoz odborníci očekávají problémy. Řidičům tak nezbude, než se obrnit trpělivostí a těšit se na kvalitní nový povrch silnic.

Zřejmě největší problémy způsobí oprava Úprkovy ulice v Malšovicích spojená s uzavírkou poloviny vozovky. Od pondělí 20. 7. 2009 musí řidiči ve směru z centra využívat značenou objížďku přes Náhon. Jak zjistil Hradecký deník, objízdná trasa bude platit i pro městskou dopravu. Na lince č. 17 proto raději počítejte se zpožděním.
Jako každý rok i letos bude uzavřen jeden jízdní pruh na Labském mostě, u telefonní ústředny. I tady se budou v dopravních špičkách tradičně tvořit kolony, především nákladních aut. Nárazově může omezení zkomplikovat i průjezd přilehlou křižovatkou. Uzavírka začala už v sobotu 18. 7.
Komplikace se nevyhnou ani centru města. Silničáři budou rekonstruovat také vytíženou křižovatku u hradeckého Adalu. Toto napojení Divišovy ulice na třídu ČSA bude úplně uzavřeno, o víkendech dokonce i pro městskou dopravu. Původně měly práce i uzavírka začít už v pondělí, kvůli obavám z kolapsu dopravy se ale rekonstrukce povrchu o týden posunula. Důvodem je akce Nábřeží sochařů, kvůli které bude poslední červencovou neděli uzavřen Pražský most a objížďka povede právě kolem Adalu. Práce tak začnou až v pondělí 27. 7. a jak uvádí Hradecký deník, přijdou zde na 2 miliony korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.7.2009 16:16
Pája (neregistrovaný)
Nechápu proč se musí každý rok,někdy i 2x rekonstruovat Labský most,i když pravda,provoz je tam hustý,ale takhle se to dělá i jinde?
25.7.2009 08:56
askub (neregistrovaný)
to je proto, aby měl Chladek a Tintěra co dělat, teď je to polovina Chládka a Tintěra teprve příjde

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme